Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Penne s houbovou omáčkou a kuřecím masem

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Penne s houbovou omáčkou a kuřecím masem

Co budete potřebovat

250 g čerstvých žampionů
4 lžíce olivového oleje
sůl
500 g těstovin penne
800 g kuřecího mixu
1 cibule
1 stroužek česneku
pepř
200 ml suchého bílého vína
250 ml smetany na šlehání (31 %)
300 g brokolice
700 ml kuřecího vývaru
1 hrst baby špenátu

Jak na to?

1. Na pánev vlijte 2 lžíce oleje a 2 minuty opékejte žampiony pokrájené na plátky. Přeložte je na talíř, dejte stranou a pánev vytřete papírovou utěrkou.
2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a těstoviny vařte podle návodu na obalu.
3. V pánvi rozehřejte zbylý olej a opečte na něm omyté a osušené kuřecí maso pokrájené na kostky. Přidejte očištěnou, nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujte další 2 minuty. Žampiony vraťte do pánve, přidejte víno a nechte chvíli odpařit.
4. Snižte teplotu, přidejte smetanu, omytou a na růžičky pokrájenou brokolici a polovinu kuřecího vývaru. Zbylý vývar přilévejte podle potřeby. Nakonec vmíchejte špenát a nechte zavadnout. Do hotové omáčky vmíchejte penne a podávejte





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Penne s houbovou omáčkou a kuřecím masem

Hlavní chod Velmi snadné Těstoviny Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

250 g čerstvých žampionů
4 lžíce olivového oleje
sůl
500 g těstovin penne
800 g kuřecího mixu
1 cibule
1 stroužek česneku
pepř
200 ml suchého bílého vína
250 ml smetany na šlehání (31 %)
300 g brokolice
700 ml kuřecího vývaru
1 hrst baby špenátu

Jak na to?

1. Na pánev vlijte 2 lžíce oleje a 2 minuty opékejte žampiony pokrájené na plátky. Přeložte je na talíř, dejte stranou a pánev vytřete papírovou utěrkou.
2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a těstoviny vařte podle návodu na obalu.
3. V pánvi rozehřejte zbylý olej a opečte na něm omyté a osušené kuřecí maso pokrájené na kostky. Přidejte očištěnou, nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujte další 2 minuty. Žampiony vraťte do pánve, přidejte víno a nechte chvíli odpařit.
4. Snižte teplotu, přidejte smetanu, omytou a na růžičky pokrájenou brokolici a polovinu kuřecího vývaru. Zbylý vývar přilévejte podle potřeby. Nakonec vmíchejte špenát a nechte zavadnout. Do hotové omáčky vmíchejte penne a podávejte

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty