Pečený rýžový pudink ze zbylé rýže s pomerančovou kůrou
Ingredience
4 | vejce |
3 | lžíce cukru krupice |
100 ml | plnotučného mléka |
½ | pomeranče |
250 g | uvařené rýže |
20 g | másla |
Postup přípravy
1. Oddělte ze 4 vajec žloutky od bílků. Do ohnivzdorné misky dejte žloutky, přisypte 2 lžíce cukru a vlijte 100 ml mléka.
2. Nad vodní lázní přiveďte žloutkovou směs za stálého míchání k varu a metličkou vymíchejte do hustoty pudinku. Sundejte z lázně a vyšlehejte do pokojové teploty. V míse ušlehejte 2 bílky na pevný sníh. Z poloviny pomeranče nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Polovinu kůry a šťávu přidejte do pudinku.
3. V míse smíchejte 250 g zbylé uvařené rýže, ochucený pudink a opatrně nakonec vyšlehaný sníh. Zapékací pánev o průměru 20 cm vymažte 20 g másla.
4. Do pánve přendejte rýžovou směs, stěrkou uhlaďte a pečte v troubě po dobu 10 minut dozlatova. Po upečení posypte povrch pudinku zbylou lžící cukru a nechte 3 minuty v troubě pod grilem zkaramelizovat. Nakonec ozdobte zbylou pomerančovou kůrou. Nejvoňavější rýžový pudink bude chutnat každému.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY