×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený králík s tymiánem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečený králík s tymiánem

Co budete potřebovat

800–1000 g králičích stehen
3 cibule, nahrubo nakrájené
2 snítky tymiánu, sůl
na zálivku:
3 lžíce másla, rozpuštěného
150 ml kečupu
150 ml vody
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce octa
1 lžíce worcesteru
půl lžičky pepře
půl lžičky chilli
2 stroužky česneku, prolisované

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Maso naporcujte, osolte a v pekáči zasypte cibulí.
Pak připravte zálivku – všechny ingredience pořádně promíchejte vidličkou. Zalijte jí králíka, přikryjte pokličkou a nejdříve asi dvacet minut duste. Dopečte odkryté, na posledních pár minut přidejte snítky tymiánu. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený králík s tymiánem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Pečení Magazín 1/2010
Průměrné hodnocení 4 (36)

Co budete potřebovat

800–1000 g králičích stehen
3 cibule, nahrubo nakrájené
2 snítky tymiánu, sůl
na zálivku:
3 lžíce másla, rozpuštěného
150 ml kečupu
150 ml vody
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce octa
1 lžíce worcesteru
půl lžičky pepře
půl lžičky chilli
2 stroužky česneku, prolisované

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Maso naporcujte, osolte a v pekáči zasypte cibulí.
Pak připravte zálivku – všechny ingredience pořádně promíchejte vidličkou. Zalijte jí králíka, přikryjte pokličkou a nejdříve asi dvacet minut duste. Dopečte odkryté, na posledních pár minut přidejte snítky tymiánu. Podávejte s rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat