×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená husí prsa na tymiánu s calvadosem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Pečená husí prsa na tymiánu s calvadosem

Tip do kuchyně

 

Husí prsa nakrájejte na plátky a podávejte s výpekem, zelím a houskovým knedlíkem.

Co budete potřebovat

3 kusy husích prsou
1/2 svazku tymiánu
400 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 cibule
1 lžíce jalovce
1 litr drůbežího vývaru
250 ml jablečné šťávy
5 lžic calvadosu
jíška na zahuštění (nemusí být)
sůl, pepř
červené zelí a houskový knedlík k podávání

Jak na to?

Pečená husa s tymiánem a houskovým knedlíkem si přímo žádá nějakou sváteční událost. A nemusí to být zrovna svatomartinská.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Husí prsa opláchněte a osušte. Z jedné strany uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu, nakonec důkladně osolte a opepřete. Kůži párkrát propíchněte, aby se mohl vypékat tuk.

3) Prsa položte kůží nahoru do pekáče a pečte asi půl hodiny.

4) Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na drobné kostičky, oloupanou cibuli zrovna tak a vše dejte spolu s kuličkami jalovce do pekáče k husím prsům.

5) Pečte zhruba hodinu, často podlévejte (spotřebovat byste měli asi 3/4 litru vývaru).

6) Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat.

7) Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla.

8) Pak znovu zahřejte a do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, a případně zahustěte trochou jíšky. Vmíchejte zbylý tymián.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená husí prsa na tymiánu s calvadosem

Hlavní chod Náročné Česká Pečení Tymián , Petržel kadeřavá
Průměrné hodnocení 3 (5)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Husí prsa nakrájejte na plátky a podávejte s výpekem, zelím a houskovým knedlíkem.

Co budete potřebovat

3 kusy husích prsou
1/2 svazku tymiánu
400 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 cibule
1 lžíce jalovce
1 litr drůbežího vývaru
250 ml jablečné šťávy
5 lžic calvadosu
jíška na zahuštění (nemusí být)
sůl, pepř
červené zelí a houskový knedlík k podávání

Jak na to?

Pečená husa s tymiánem a houskovým knedlíkem si přímo žádá nějakou sváteční událost. A nemusí to být zrovna svatomartinská.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Husí prsa opláchněte a osušte. Z jedné strany uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu, nakonec důkladně osolte a opepřete. Kůži párkrát propíchněte, aby se mohl vypékat tuk.

3) Prsa položte kůží nahoru do pekáče a pečte asi půl hodiny.

4) Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na drobné kostičky, oloupanou cibuli zrovna tak a vše dejte spolu s kuličkami jalovce do pekáče k husím prsům.

5) Pečte zhruba hodinu, často podlévejte (spotřebovat byste měli asi 3/4 litru vývaru).

6) Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat.

7) Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla.

8) Pak znovu zahřejte a do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, a případně zahustěte trochou jíšky. Vmíchejte zbylý tymián.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019