×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pastýřův koláč

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Pastýřův koláč

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
2 cibule
4 karotky
500 g mletého hovězího masa
4 lžíce worcesterské omáčky
4 lžíce rajčatového pyré
2 kostky hovězího bujonu
1 kg brambor
4 lžíce másla
4 lžíce polotučného mléka
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém kastrolu vhodném do trouby na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, poté přidejte nastrouhanou mrkev a lehce osmahněte. Přidejte maso a za stálého míchání ho opečte dohněda. Poté přidejte worcesterskou omáčku a rajčatové pyré. Vmíchejte rozdrobené bujonové kostky, zalijte asi 400 ml vroucí vody a dobře promíchejte. Kastrol zakryjte a na mírném plameni vše duste asi 30 minut. Občas promíchejte. V průběhu dušení masa si připravte bramborovou kaši, brambory vařte doměkka v osolené vodě a vyšlehejte s máslem a mlékem. Bramborovou kaši rozprostřete (chcete-li použijte sáček s trubičkou ve tvaru hvězdy) na masovou směs a buď zapečte pod grilem dozlatova, nebo pečte půl hodiny při 200 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pastýřův koláč

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Rajče Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
2 cibule
4 karotky
500 g mletého hovězího masa
4 lžíce worcesterské omáčky
4 lžíce rajčatového pyré
2 kostky hovězího bujonu
1 kg brambor
4 lžíce másla
4 lžíce polotučného mléka
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém kastrolu vhodném do trouby na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, poté přidejte nastrouhanou mrkev a lehce osmahněte. Přidejte maso a za stálého míchání ho opečte dohněda. Poté přidejte worcesterskou omáčku a rajčatové pyré. Vmíchejte rozdrobené bujonové kostky, zalijte asi 400 ml vroucí vody a dobře promíchejte. Kastrol zakryjte a na mírném plameni vše duste asi 30 minut. Občas promíchejte. V průběhu dušení masa si připravte bramborovou kaši, brambory vařte doměkka v osolené vodě a vyšlehejte s máslem a mlékem. Bramborovou kaši rozprostřete (chcete-li použijte sáček s trubičkou ve tvaru hvězdy) na masovou směs a buď zapečte pod grilem dozlatova, nebo pečte půl hodiny při 200 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty