×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pastýřův koláč

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pastýřův koláč

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
2 cibule
4 karotky
500 g mletého hovězího masa
4 lžíce worcesterské omáčky
4 lžíce rajčatového pyré
2 kostky hovězího bujonu
1 kg brambor
4 lžíce másla
4 lžíce polotučného mléka
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém kastrolu vhodném do trouby na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, poté přidejte nastrouhanou mrkev a lehce osmahněte. Přidejte maso a za stálého míchání ho opečte dohněda. Poté přidejte worcesterskou omáčku a rajčatové pyré. Vmíchejte rozdrobené bujonové kostky, zalijte asi 400 ml vroucí vody a dobře promíchejte. Kastrol zakryjte a na mírném plameni vše duste asi 30 minut. Občas promíchejte. V průběhu dušení masa si připravte bramborovou kaši, brambory vařte doměkka v osolené vodě a vyšlehejte s máslem a mlékem. Bramborovou kaši rozprostřete (chcete-li použijte sáček s trubičkou ve tvaru hvězdy) na masovou směs a buď zapečte pod grilem dozlatova, nebo pečte půl hodiny při 200 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pastýřův koláč

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
2 cibule
4 karotky
500 g mletého hovězího masa
4 lžíce worcesterské omáčky
4 lžíce rajčatového pyré
2 kostky hovězího bujonu
1 kg brambor
4 lžíce másla
4 lžíce polotučného mléka
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém kastrolu vhodném do trouby na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, poté přidejte nastrouhanou mrkev a lehce osmahněte. Přidejte maso a za stálého míchání ho opečte dohněda. Poté přidejte worcesterskou omáčku a rajčatové pyré. Vmíchejte rozdrobené bujonové kostky, zalijte asi 400 ml vroucí vody a dobře promíchejte. Kastrol zakryjte a na mírném plameni vše duste asi 30 minut. Občas promíchejte. V průběhu dušení masa si připravte bramborovou kaši, brambory vařte doměkka v osolené vodě a vyšlehejte s máslem a mlékem. Bramborovou kaši rozprostřete (chcete-li použijte sáček s trubičkou ve tvaru hvězdy) na masovou směs a buď zapečte pod grilem dozlatova, nebo pečte půl hodiny při 200 °C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty