Další recepty a články
Panenka s avokádovou salsou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Připravte marinádu. V malé misce smíchejte omáčku sriracha, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, šťávu z citronu, sójovou omáčku a med.
2. Očištěnou vepřovou panenku vložte do uzavíratelného sáčku a vlijte k ní připravenou marinádu. Uzavřete sáček a marinujte 30 minut při pokojové teplotě.
3. Mezitím v jiné misce smíchejte oloupané, na kostičky pokrájené mango, avokádo, okurku, nadrobno pokrájenou červenou cibuli, papričku jalapeño, šťávu z limety a jemně pokrájenou petrželku. Dochuťte solí a dejte stranou.
4. Maso vyjměte z marinády a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozehřejte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
5. Přesuňte do pekáčku a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Po 10 minutách vyjměte z trouby a maso potřete zbylou marinádou. Vraťte do trouby a pečte 10 minut.
6. Po upečení panenku přesuňte na prkénko, zakryjte a nechte 5 minut odpočinout.
7. Maso pokrájejte a servírujte s avokádovou salsou. Podle chuti přelijte šťávou z pánve.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Panenka s avokádovou salsou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Připravte marinádu. V malé misce smíchejte omáčku sriracha, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, šťávu z citronu, sójovou omáčku a med.
2. Očištěnou vepřovou panenku vložte do uzavíratelného sáčku a vlijte k ní připravenou marinádu. Uzavřete sáček a marinujte 30 minut při pokojové teplotě.
3. Mezitím v jiné misce smíchejte oloupané, na kostičky pokrájené mango, avokádo, okurku, nadrobno pokrájenou červenou cibuli, papričku jalapeño, šťávu z limety a jemně pokrájenou petrželku. Dochuťte solí a dejte stranou.
4. Maso vyjměte z marinády a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozehřejte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
5. Přesuňte do pekáčku a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Po 10 minutách vyjměte z trouby a maso potřete zbylou marinádou. Vraťte do trouby a pečte 10 minut.
6. Po upečení panenku přesuňte na prkénko, zakryjte a nechte 5 minut odpočinout.
7. Maso pokrájejte a servírujte s avokádovou salsou. Podle chuti přelijte šťávou z pánve.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio