×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Palačinky s uzeným lososem a lučinou

Další recepty a články

Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou

Palačinky s uzeným lososem a lučinou

Tip do kuchyně

 

Zkuste i další naše recepty na palačinky na slano.

Co budete potřebovat

200 g lučiny
50 g zakysané smetany
čerstvě mletý pepř, sůl
šťáva z poloviny citronu
5 menších palačinek
250 g plátků uzeného lososa
lístky z několika snítek čerstvého kopru
cukr
mouka
3 vejce
mléko
smetana
olej

Jak na to?

1) Nejprve si připravte palačinky: Mouku a cukr dejte do mísy. Vejce našlehejte v i mléce se smetanou a dobře promíchejte.

2) Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metlou přidejte k mouce. Vzniklé těstíčko nechte 20 minut odpočívat.

3) Pánvičku o průměru 26 cm lehce vymažte olejem, a pak na ní postupně opečte tenké palačinky.

4) A jdeme na náplň: Lučinu promíchejte se smetanou, pepřem, solí a citronovou šťávou.
Na talíř položte jednu palačinku, potřete ji sýrovou hmotou, pak na ni rozložte plátky lososa tak, aby pokryly celé patro. Lososa posypte koprem a přikryjte ho další palačinkou. Ve stejném pořadí postavte celý dort a nechte ho uležet: nejlépe 2 hodiny v chladu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Palačinky s uzeným lososem a lučinou

Hlavní chod Velmi snadné Ostatní Smažení Magazín 2/2010
Průměrné hodnocení 5 (2)

Tip do kuchyně

 

Zkuste i další naše recepty na palačinky na slano.

Co budete potřebovat

200 g lučiny
50 g zakysané smetany
čerstvě mletý pepř, sůl
šťáva z poloviny citronu
5 menších palačinek
250 g plátků uzeného lososa
lístky z několika snítek čerstvého kopru
cukr
mouka
3 vejce
mléko
smetana
olej

Jak na to?

1) Nejprve si připravte palačinky: Mouku a cukr dejte do mísy. Vejce našlehejte v i mléce se smetanou a dobře promíchejte.

2) Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metlou přidejte k mouce. Vzniklé těstíčko nechte 20 minut odpočívat.

3) Pánvičku o průměru 26 cm lehce vymažte olejem, a pak na ní postupně opečte tenké palačinky.

4) A jdeme na náplň: Lučinu promíchejte se smetanou, pepřem, solí a citronovou šťávou.
Na talíř položte jednu palačinku, potřete ji sýrovou hmotou, pak na ni rozložte plátky lososa tak, aby pokryly celé patro. Lososa posypte koprem a přikryjte ho další palačinkou. Ve stejném pořadí postavte celý dort a nechte ho uležet: nejlépe 2 hodiny v chladu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou

Inspirujte se podobnými recepty