×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Palačinka s uzeným lososem

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Palačinka s uzeným lososem

Co budete potřebovat

Na 4 až 6 palačinek:
4 vejce
50 g rozpuštěného másla
500 ml mléka
špetka soli
400 g hladké mouky
2 avokáda Albert Excellent
½ citronu
160 g uzeného lososa
4 lžíce zakysané smetany
4 hrsti rukoly
1 větvička čerstvého kopru
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Mouku prosejte.

V misce smíchejte všechny ostatní suroviny a postupně přimíchávejte mouku. Můžete použít i mixér. Nechte alespoň 30 minut odstát, ještě lépe však přes noc. Lepek z mouky se dostatečně uvolní a ze směsi vyprchá přebytečný vzduch.

Pánev rozehřejte na střední až vyšší teplotu, přidejte lžíci rostlinného oleje a rozetřete ubrouskem. Poté vlijte naběračku těsta a nechte samovolně roztéct do krajů. Palačinku opékejte z první strany zhruba tři minuty, z druhé už jen dvě. To, že ji máte otočit, poznáte tak, že se sama odlepí od povrchu pánve.

Avokádo nakrájejte na plátky, zakápněte citronem a obložte jím palačinky. Přidejte lososa, zakysanou smetanu, rukolu, kopr a čerstvý pepř.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Palačinka s uzeným lososem

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Něco lehkého Magazín 11/2018 Počet porcí: 4
(0)
Podle mnohých je palačinka s uzeným lososem tou nejlepší slanou variantou. Jemné avokádo a zakysaná smetana zaručí luxusní prožitek.

Co budete potřebovat

Na 4 až 6 palačinek:
4 vejce
50 g rozpuštěného másla
500 ml mléka
špetka soli
400 g hladké mouky
2 avokáda Albert Excellent
½ citronu
160 g uzeného lososa
4 lžíce zakysané smetany
4 hrsti rukoly
1 větvička čerstvého kopru
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Mouku prosejte.

V misce smíchejte všechny ostatní suroviny a postupně přimíchávejte mouku. Můžete použít i mixér. Nechte alespoň 30 minut odstát, ještě lépe však přes noc. Lepek z mouky se dostatečně uvolní a ze směsi vyprchá přebytečný vzduch.

Pánev rozehřejte na střední až vyšší teplotu, přidejte lžíci rostlinného oleje a rozetřete ubrouskem. Poté vlijte naběračku těsta a nechte samovolně roztéct do krajů. Palačinku opékejte z první strany zhruba tři minuty, z druhé už jen dvě. To, že ji máte otočit, poznáte tak, že se sama odlepí od povrchu pánve.

Avokádo nakrájejte na plátky, zakápněte citronem a obložte jím palačinky. Přidejte lososa, zakysanou smetanu, rukolu, kopr a čerstvý pepř.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Inspirujte se podobnými recepty