1
Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu). Přidejte najemno nasekanou cibuli, nechte 3 minuty zesklovatět a poté vsypte papriku a rozmělněný česnek.
2
Za občasného míchání opékejte do změknutí.
3
Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte.
4
Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu.
5
Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek.
6
Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte s půlměsíčky citronu.
1
Jednu lžíci olivového oleje rozpalte v pánvi (ideálně širší pánvi na paellu). Přidejte najemno nasekanou cibuli, nechte 3 minuty zesklovatět a poté vsypte papriku a rozmělněný česnek.
2
Za občasného míchání opékejte do změknutí.
3
Přidejte rýži, šafrán a pálivou papriku a dobře promíchejte.
4
Zalijte vývarem a nechte minimálně patnáct minut probublávat. Rýže by měla změknout na skus. Pokud je potřeba, přilijte vývar nebo vodu.
5
Na posledních pět minut do paelly vmíchejte i krevety a hrášek.
6
Osolte podle chuti, posypte petrželkou a ihned servírujte s půlměsíčky citronu.