Ostružinový páj
Ingredience
150 g | loupaných mandlí |
60 g | lískových ořechů |
60 g | slunečnicových semínek |
10 | velkých datlí |
1⁄4 | lžičky soli |
3 | lžíce kokosového oleje |
4 g | plátkové želatiny |
450 g | ostružin |
350 g | borůvek |
3 | hrsti bazalky |
3 | lžíce javorového sirupu |
1 | lžíce limetkové šťávy |
150 ml | kokosového mléka |
1 | lžíce kukuřičného škrobu |
Postup přípravy
1. Na pánvi nasucho orestujte mandle, ořechy a semínka.
2. Po vychladnutí rozmixujte, přidejte nasekané datle, kokosový olej a sůl. Znovu promixujte.
3. Těsto namačkejte do kulaté formy o průměru 25 cm a dejte na 20 minut chladit.
4. Želatinu nechte nabobtnat podle návodu.
5. Tři sta gramů ostružin a 300 g borůvek rozmixujte na pyré. Přidejte 2 hrsti bazalky a znovu rozmixujte.
6. Vmíchejte javorový sirup, limetkovou šťávu, kokosové mléko, kukuřičný škrob a nabobtnalou želatinu.
7. Nad mírným ohněm přiveďte za stálého míchání k varu. Přelijte do mísy a za stálého míchání nechte vychladnout.
8. Pyré přelijte na ztuhlý korpus a uložte do lednice na 4 hodiny.
9. Páj zdobte zbylými ostružinami, borůvkami a lístky bazalky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY