×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ostravské řezy

Inspirujte se podobnými recepty

Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s...
Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s polevou
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové...
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové krustě a...
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...

Ostravské řezy

Co budete potřebovat

300 g polohrubé mouky
150 g másla + 100 g moučkového cukru
1 celé vejce
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na dokončení
rybízová zavařenina
odřezky upečeného těsta nebo několik dětských piškotů
1 lžíce rumu
150 g másla + 100 g moučkového cukru
čokoládová poleva, rozehřátá
mleté oříšky na posypání

Jak na to?

Suroviny na těsto zpracujte a nechte odpočinout. Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto rozválejte na 3mm obdélník, okraje ořízněte do pravidelného tvaru a rozkrájejte ho na sudý počet stejně širokých proužků (vyjdou vám okolo 3 cm).
Pruhy i odřezky těsta přeneste na plech s pečicím papírem a pečte dozlatova 15–20 minut. Nechte zchladnout. Polovinu proužků potřete zavařeninou a navrch na ně přilepte druhou polovinu. Slepené proužky i upečené odřezky nechte odležet do druhého dne.
Zbytky upečeného těsta rozválejte na drobečky a pokapejte rumem. Máslo utřete s cukrem do pěny, vmíchejte drobečky a zpracujte na pevnější hmotu. Je-li příliš řídká, přidejte pár piškotů. Tvořte válečky a zavařeninou je přilepte na promazané proužky těsta. Uhlaďte do tvaru tunýlku, polijte čokoládovou polevou a posypte oříšky. Nechte ztuhnout. Před podáváním nakrájejte válečky na 1 cm široké plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostravské řezy

Dezert Snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
(0)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Co budete potřebovat

300 g polohrubé mouky
150 g másla + 100 g moučkového cukru
1 celé vejce
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na dokončení
rybízová zavařenina
odřezky upečeného těsta nebo několik dětských piškotů
1 lžíce rumu
150 g másla + 100 g moučkového cukru
čokoládová poleva, rozehřátá
mleté oříšky na posypání

Jak na to?

Suroviny na těsto zpracujte a nechte odpočinout. Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto rozválejte na 3mm obdélník, okraje ořízněte do pravidelného tvaru a rozkrájejte ho na sudý počet stejně širokých proužků (vyjdou vám okolo 3 cm).
Pruhy i odřezky těsta přeneste na plech s pečicím papírem a pečte dozlatova 15–20 minut. Nechte zchladnout. Polovinu proužků potřete zavařeninou a navrch na ně přilepte druhou polovinu. Slepené proužky i upečené odřezky nechte odležet do druhého dne.
Zbytky upečeného těsta rozválejte na drobečky a pokapejte rumem. Máslo utřete s cukrem do pěny, vmíchejte drobečky a zpracujte na pevnější hmotu. Je-li příliš řídká, přidejte pár piškotů. Tvořte válečky a zavařeninou je přilepte na promazané proužky těsta. Uhlaďte do tvaru tunýlku, polijte čokoládovou polevou a posypte oříšky. Nechte ztuhnout. Před podáváním nakrájejte válečky na 1 cm široké plátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s...
Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s polevou
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové...
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové krustě a...
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...
Jemná kuřecí paštika...

Inspirujte se podobnými recepty