×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ostravské řezy

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Ostravské řezy

Co budete potřebovat

300 g polohrubé mouky
150 g másla + 100 g moučkového cukru
1 celé vejce
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na dokončení
rybízová zavařenina
odřezky upečeného těsta nebo několik dětských piškotů
1 lžíce rumu
150 g másla + 100 g moučkového cukru
čokoládová poleva, rozehřátá
mleté oříšky na posypání

Jak na to?

Suroviny na těsto zpracujte a nechte odpočinout. Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto rozválejte na 3mm obdélník, okraje ořízněte do pravidelného tvaru a rozkrájejte ho na sudý počet stejně širokých proužků (vyjdou vám okolo 3 cm).
Pruhy i odřezky těsta přeneste na plech s pečicím papírem a pečte dozlatova 15–20 minut. Nechte zchladnout. Polovinu proužků potřete zavařeninou a navrch na ně přilepte druhou polovinu. Slepené proužky i upečené odřezky nechte odležet do druhého dne.
Zbytky upečeného těsta rozválejte na drobečky a pokapejte rumem. Máslo utřete s cukrem do pěny, vmíchejte drobečky a zpracujte na pevnější hmotu. Je-li příliš řídká, přidejte pár piškotů. Tvořte válečky a zavařeninou je přilepte na promazané proužky těsta. Uhlaďte do tvaru tunýlku, polijte čokoládovou polevou a posypte oříšky. Nechte ztuhnout. Před podáváním nakrájejte válečky na 1 cm široké plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostravské řezy

Dezert Snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

300 g polohrubé mouky
150 g másla + 100 g moučkového cukru
1 celé vejce
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na dokončení
rybízová zavařenina
odřezky upečeného těsta nebo několik dětských piškotů
1 lžíce rumu
150 g másla + 100 g moučkového cukru
čokoládová poleva, rozehřátá
mleté oříšky na posypání

Jak na to?

Suroviny na těsto zpracujte a nechte odpočinout. Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto rozválejte na 3mm obdélník, okraje ořízněte do pravidelného tvaru a rozkrájejte ho na sudý počet stejně širokých proužků (vyjdou vám okolo 3 cm).
Pruhy i odřezky těsta přeneste na plech s pečicím papírem a pečte dozlatova 15–20 minut. Nechte zchladnout. Polovinu proužků potřete zavařeninou a navrch na ně přilepte druhou polovinu. Slepené proužky i upečené odřezky nechte odležet do druhého dne.
Zbytky upečeného těsta rozválejte na drobečky a pokapejte rumem. Máslo utřete s cukrem do pěny, vmíchejte drobečky a zpracujte na pevnější hmotu. Je-li příliš řídká, přidejte pár piškotů. Tvořte válečky a zavařeninou je přilepte na promazané proužky těsta. Uhlaďte do tvaru tunýlku, polijte čokoládovou polevou a posypte oříšky. Nechte ztuhnout. Před podáváním nakrájejte válečky na 1 cm široké plátky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Inspirujte se podobnými recepty