Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Ostravské řezy

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Kokosové rohlíčky
Kokosové rohlíčky
Kokosové rohlíčky
Kokosové rohlíčky

Ostravské řezy

Co budete potřebovat

300 g polohrubé mouky
150 g másla + 100 g moučkového cukru
1 celé vejce
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na dokončení
rybízová zavařenina
odřezky upečeného těsta nebo několik dětských piškotů
1 lžíce rumu
150 g másla + 100 g moučkového cukru
čokoládová poleva, rozehřátá
mleté oříšky na posypání

Jak na to?

Suroviny na těsto zpracujte a nechte odpočinout. Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto rozválejte na 3mm obdélník, okraje ořízněte do pravidelného tvaru a rozkrájejte ho na sudý počet stejně širokých proužků (vyjdou vám okolo 3 cm).
Pruhy i odřezky těsta přeneste na plech s pečicím papírem a pečte dozlatova 15–20 minut. Nechte zchladnout. Polovinu proužků potřete zavařeninou a navrch na ně přilepte druhou polovinu. Slepené proužky i upečené odřezky nechte odležet do druhého dne.
Zbytky upečeného těsta rozválejte na drobečky a pokapejte rumem. Máslo utřete s cukrem do pěny, vmíchejte drobečky a zpracujte na pevnější hmotu. Je-li příliš řídká, přidejte pár piškotů. Tvořte válečky a zavařeninou je přilepte na promazané proužky těsta. Uhlaďte do tvaru tunýlku, polijte čokoládovou polevou a posypte oříšky. Nechte ztuhnout. Před podáváním nakrájejte válečky na 1 cm široké plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ostravské řezy

Dezert Snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

300 g polohrubé mouky
150 g másla + 100 g moučkového cukru
1 celé vejce
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na dokončení
rybízová zavařenina
odřezky upečeného těsta nebo několik dětských piškotů
1 lžíce rumu
150 g másla + 100 g moučkového cukru
čokoládová poleva, rozehřátá
mleté oříšky na posypání

Jak na to?

Suroviny na těsto zpracujte a nechte odpočinout. Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto rozválejte na 3mm obdélník, okraje ořízněte do pravidelného tvaru a rozkrájejte ho na sudý počet stejně širokých proužků (vyjdou vám okolo 3 cm).
Pruhy i odřezky těsta přeneste na plech s pečicím papírem a pečte dozlatova 15–20 minut. Nechte zchladnout. Polovinu proužků potřete zavařeninou a navrch na ně přilepte druhou polovinu. Slepené proužky i upečené odřezky nechte odležet do druhého dne.
Zbytky upečeného těsta rozválejte na drobečky a pokapejte rumem. Máslo utřete s cukrem do pěny, vmíchejte drobečky a zpracujte na pevnější hmotu. Je-li příliš řídká, přidejte pár piškotů. Tvořte válečky a zavařeninou je přilepte na promazané proužky těsta. Uhlaďte do tvaru tunýlku, polijte čokoládovou polevou a posypte oříšky. Nechte ztuhnout. Před podáváním nakrájejte válečky na 1 cm široké plátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Kokosové rohlíčky
Kokosové rohlíčky
Kokosové rohlíčky
Kokosové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty