Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Opičí chléb

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Opičí chléb

Co budete potřebovat

2,5 lžičky sušeného droždí
380–440 g hladké mouky
1 lžička soli
3 lžíce cukru
půl lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce jemně nastrouhané pomerančové kúry
1 velké vejce
2 lžíce másla, rozpuštěného
180 ml mléka, ohřátého na 40 °C
Na obalování:
300 g tmavého cukru
1,5 lžíce mleté skořice
půl lžičky mletého nového koření
125 g másla

Jak na to?

1. Dortovou formu s vykrojeným středem a průměrem 25 cm vymažte máslem. V nádobě od robotu (celý následující postup můžete dělat v míse vařečkou) smíchejte 60 ml vody ohřáté na 40 °C a sušené droždí. Nechte 5–10 minut stát, až obsah lehce zpění. Přidejte 130 g mouky smíchané se solí, cukrem, vanilkovým extraktem, pomerančovou kúrou, vejcem, máslem a ohřátým mlékem. Dobře promíchejte, aby bylo těsto hladké. Pak postupně přidávejte zbývající mouku, na střední rychlosti 3–4 minuty promíchávejte, dokud se těsto nezačne pomalu odlepovat od stěn mísy. Pak těsto v míse zakryjte a nechte 30 minut odpočívat.
2. V misce smíchejte cukr, mletou skořici a nové koření. Máslo rozpusťte.
3. Těsto rozválejte na pomoučené ploše do tloušťky jednoho centimetru a nakrájejte na malé
čtverečky. Z nich vytvarujte dvoucentimetrové kuličky. Každou nejprve ze všech stran namočte do másla a pak ji obalte v cukrové směsi a postupně je dávejte do formy. Zakryjte fólií a nechte hodinu kynout. Pečte 30–35 minut při teplotě 180 °C. Deset minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte a podávejte teplé.
TIP - Na slanou variantu (se lžičkou cukru, bez vanilky a pomeranče) obalujte těsto v másle s utřeným česnekem a pak ve strouhaném parmazánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Opičí chléb

Náročné Česká Moučníky a koláče Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

2,5 lžičky sušeného droždí
380–440 g hladké mouky
1 lžička soli
3 lžíce cukru
půl lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce jemně nastrouhané pomerančové kúry
1 velké vejce
2 lžíce másla, rozpuštěného
180 ml mléka, ohřátého na 40 °C
Na obalování:
300 g tmavého cukru
1,5 lžíce mleté skořice
půl lžičky mletého nového koření
125 g másla

Jak na to?

1. Dortovou formu s vykrojeným středem a průměrem 25 cm vymažte máslem. V nádobě od robotu (celý následující postup můžete dělat v míse vařečkou) smíchejte 60 ml vody ohřáté na 40 °C a sušené droždí. Nechte 5–10 minut stát, až obsah lehce zpění. Přidejte 130 g mouky smíchané se solí, cukrem, vanilkovým extraktem, pomerančovou kúrou, vejcem, máslem a ohřátým mlékem. Dobře promíchejte, aby bylo těsto hladké. Pak postupně přidávejte zbývající mouku, na střední rychlosti 3–4 minuty promíchávejte, dokud se těsto nezačne pomalu odlepovat od stěn mísy. Pak těsto v míse zakryjte a nechte 30 minut odpočívat.
2. V misce smíchejte cukr, mletou skořici a nové koření. Máslo rozpusťte.
3. Těsto rozválejte na pomoučené ploše do tloušťky jednoho centimetru a nakrájejte na malé
čtverečky. Z nich vytvarujte dvoucentimetrové kuličky. Každou nejprve ze všech stran namočte do másla a pak ji obalte v cukrové směsi a postupně je dávejte do formy. Zakryjte fólií a nechte hodinu kynout. Pečte 30–35 minut při teplotě 180 °C. Deset minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte a podávejte teplé.
TIP - Na slanou variantu (se lžičkou cukru, bez vanilky a pomeranče) obalujte těsto v másle s utřeným česnekem a pak ve strouhaném parmazánu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty