Obrácený bio špaldový koláč
Ingredience
40 g | másla NP Bio |
260 g | třtinového cukru NP Bio |
7 | mandarinek NP Bio |
250 ml | plnotučného mléka NP Bio |
1 | citron NP Bio |
80 ml | olivového oleje NP Bio |
2 | vejce NP Bio |
450 g | špaldové mouky NP Bio |
2 | lžičky kypřicího prášku |
sůl | |
50 g | meruňkového džemu NP Bio |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
Postup přípravy
1. Dortovou formu o průměru 23 cm obalte zvenčí alobalem. Vnitřek vymažte 40 g másla a poprašte 40 g třtinového cukru. Všech 7 mandarinek dobře omyjte a i s kůrou nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Rozložte je na dno formy tak, aby měly mezi sebou co nejmenší mezery.
2. V míse důkladně promíchejte 250 ml mléka, šťávu z 1⁄2 citronu, 80 ml olivového oleje a 2 rozklepnutá vejce.
3. Do druhé mísy prosejte 450 g špaldové mouky, přidejte 2 lžičky kypřicího prášku, špetku soli a 220 g třtinového cukru. Vše dobře promíchejte a do směsi vlijte tekutou směs. Vše promíchejte na hladké těsto. Těsto vlijte do připravené formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 35 minut dozlatova.
4. Upečený koláč nechte 10 minut vychladnout na mřížce. Pak formu přiklopte talířem a opatrně otočte, aby se mandarinky odlepily ode dna. Hotový vychladnutý koláč dozdobte 50 g džemu rozmíchaného se 3 lžícemi vody, který rovnoměrně rozetřete přes mandarinky tak, aby se vpil do koláče. Nakonec ozdobte čerstvými snítkami rozmarýnu. Vánoční koláč je na stole!
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY