Obalované mleté řízky s pažitkovými bramborami
Co budete potřebovat
Jak na to?
1.Maso dejte do velké mísy, přidejte majoránku nebo oregano, cibuli, česnek strouhanku, vejce a žloutek a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete, spíš více než méně. Pak dejte maso alespoň na 20 minut do chladničky. Ze studeného masa tvarujte karbanátky velké jako malá dlaň. Obalte je klasicky jako řízek, nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte pomalu ve vyšší vrstvě oleje.
2.Mezitím uvařte brambory – trvá to asi 20 minut – ve vroucí osolené vodě. Ještě teplé je vraťte do hrnce, přidejte máslo a pažitku, přiklopte a několikrát s hrncem zatřeste, aby se vše promíchalo. Karbanátky podávejte s pažitkovými bramborami.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Obalované mleté řízky s pažitkovými bramborami
Co budete potřebovat
Jak na to?
1.Maso dejte do velké mísy, přidejte majoránku nebo oregano, cibuli, česnek strouhanku, vejce a žloutek a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete, spíš více než méně. Pak dejte maso alespoň na 20 minut do chladničky. Ze studeného masa tvarujte karbanátky velké jako malá dlaň. Obalte je klasicky jako řízek, nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte pomalu ve vyšší vrstvě oleje.
2.Mezitím uvařte brambory – trvá to asi 20 minut – ve vroucí osolené vodě. Ještě teplé je vraťte do hrnce, přidejte máslo a pažitku, přiklopte a několikrát s hrncem zatřeste, aby se vše promíchalo. Karbanátky podávejte s pažitkovými bramborami.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio