×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Obalované mleté řízky s pažitkovými bramborami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka

Obalované mleté řízky s pažitkovými bramborami

Co budete potřebovat

750 g mletého masa (1 : 1 hovězí a vepřové)
2 hrsti majoránky nebo oregana
1 cibule
2 stroužky česneku
3–4 hrsti strouhanky
1 vejce + 1 žloutek
sůl
pepř
Na dokončení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej
K podávání:
500 g brambor
150 g másla
svazek pažitky

Jak na to?

1.Maso dejte do velké mísy, přidejte majoránku nebo oregano, cibuli, čes­nek strouhanku, vejce a žloutek a pro­míchejte. Podle chuti osolte a opepřete, spíš více než méně. Pak dejte maso alespoň na 20 minut do chladničky. Ze studeného masa tvarujte karbanátky velké jako malá dlaň. Obalte je klasicky jako řízek, nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte pomalu ve vyšší vrstvě oleje.
2.Mezitím uvařte brambory – trvá to asi 20 minut – ve vroucí osolené vodě. Ještě teplé je vraťte do hrnce, přidejte máslo a pažitku, přiklopte a několikrát s hrncem zatřeste, aby se vše promí­chalo. Karbanátky podávejte s pažitko­vými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Obalované mleté řízky s pažitkovými bramborami

Hlavní chod Snadné Česká Majoránka , Oregano , Pažitka Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

750 g mletého masa (1 : 1 hovězí a vepřové)
2 hrsti majoránky nebo oregana
1 cibule
2 stroužky česneku
3–4 hrsti strouhanky
1 vejce + 1 žloutek
sůl
pepř
Na dokončení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej
K podávání:
500 g brambor
150 g másla
svazek pažitky

Jak na to?

1.Maso dejte do velké mísy, přidejte majoránku nebo oregano, cibuli, čes­nek strouhanku, vejce a žloutek a pro­míchejte. Podle chuti osolte a opepřete, spíš více než méně. Pak dejte maso alespoň na 20 minut do chladničky. Ze studeného masa tvarujte karbanátky velké jako malá dlaň. Obalte je klasicky jako řízek, nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte pomalu ve vyšší vrstvě oleje.
2.Mezitím uvařte brambory – trvá to asi 20 minut – ve vroucí osolené vodě. Ještě teplé je vraťte do hrnce, přidejte máslo a pažitku, přiklopte a několikrát s hrncem zatřeste, aby se vše promí­chalo. Karbanátky podávejte s pažitko­vými bramborami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka

Inspirujte se podobnými recepty