Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyObalované mleté řízky s pažitkovými bramborami
Albert logoAlbert logo
  • Obalované mleté řízky s pažitkovými bramborami
Obalované mleté řízky s pažitkovými bramborami

Obalované mleté řízky s pažitkovými bramborami

Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Mleté maso mix 750 g
  • Majoránka sušená 2 hrs.
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Strouhanka 3,5 hrs.
  • Vejce 2 ks
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Mouka hladká
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej slunečnicový
  • Brambory 500 g
  • Pažitka čerstvá 1 svaz.
  • Máslo 150 g
  • Mleté maso mix 750 g
  • Majoránka sušená 2 hrs.
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Strouhanka 3,5 hrs.
  • Vejce 2 ks
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Mouka hladká
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej slunečnicový
  • Brambory 500 g
  • Pažitka čerstvá 1 svaz.
  • Máslo 150 g

Příprava

1
Maso dejte do velké mísy, přidejte majoránku nebo oregano, cibuli, čes­nek strouhanku, vejce a žloutek a pro­míchejte. Podle chuti osolte a opepřete, spíš více než méně. Pak dejte maso alespoň na 20 minut do chladničky. Ze studeného masa tvarujte karbanátky velké jako malá dlaň. Obalte je klasicky jako řízek, nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte pomalu ve vyšší vrstvě oleje.
2
Mezitím uvařte brambory – trvá to asi 20 minut – ve vroucí osolené vodě. Ještě teplé je vraťte do hrnce, přidejte máslo a pažitku, přiklopte a několikrát s hrncem zatřeste, aby se vše promí­chalo. Karbanátky podávejte s pažitko­vými bramborami.
1
Maso dejte do velké mísy, přidejte majoránku nebo oregano, cibuli, čes­nek strouhanku, vejce a žloutek a pro­míchejte. Podle chuti osolte a opepřete, spíš více než méně. Pak dejte maso alespoň na 20 minut do chladničky. Ze studeného masa tvarujte karbanátky velké jako malá dlaň. Obalte je klasicky jako řízek, nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte pomalu ve vyšší vrstvě oleje.
2
Mezitím uvařte brambory – trvá to asi 20 minut – ve vroucí osolené vodě. Ještě teplé je vraťte do hrnce, přidejte máslo a pažitku, přiklopte a několikrát s hrncem zatřeste, aby se vše promí­chalo. Karbanátky podávejte s pažitko­vými bramborami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.