1
Oloupejte 400 g brambor a nakrájejte je na menší kostky. Brambory s 400 g máslové dýně vložte do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby byla zelenina zcela pokrytá, osolte, povařte 15 minut, sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré.
2
Pyré přendejte do mísy, přidejte lžičku soli, 260 g hladké mouky a ½ lžičky muškátového oříšku. Vše důkladně smíchejte v kompaktní těsto. Hotové těsto rozdělte na 5 částí a z každé vyválejte dlouhý tenký váleček, který nakrájejte na 1–1,5 cm dlouhé kousky. Vzniklé noky poprašte trochou hladké mouky.
3
Do velkého hrnce vlijte vodu, přiveďte ji k varu a lehce osolte. Do vroucí vody vsypte noky a vařte, dokud nevyplavou na povrch. Hotové noky vyndejte děrovanou naběračkou, přendejte je do mísy a zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, aby se neslepily.
4
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, opražte na něm hrst piniových oříšků a dejte do misky stranou. Na stejné pánvi opečte uvařené noky dozlatova. Poté přidejte 200 g omytého baby špenátu, krátce prohřejte a servírujte s opraženými piniovými oříšky a 50 g nastrouhaného parmazánu
1
Oloupejte 400 g brambor a nakrájejte je na menší kostky. Brambory s 400 g máslové dýně vložte do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby byla zelenina zcela pokrytá, osolte, povařte 15 minut, sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré.
2
Pyré přendejte do mísy, přidejte lžičku soli, 260 g hladké mouky a ½ lžičky muškátového oříšku. Vše důkladně smíchejte v kompaktní těsto. Hotové těsto rozdělte na 5 částí a z každé vyválejte dlouhý tenký váleček, který nakrájejte na 1–1,5 cm dlouhé kousky. Vzniklé noky poprašte trochou hladké mouky.
3
Do velkého hrnce vlijte vodu, přiveďte ji k varu a lehce osolte. Do vroucí vody vsypte noky a vařte, dokud nevyplavou na povrch. Hotové noky vyndejte děrovanou naběračkou, přendejte je do mísy a zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, aby se neslepily.
4
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, opražte na něm hrst piniových oříšků a dejte do misky stranou. Na stejné pánvi opečte uvařené noky dozlatova. Poté přidejte 200 g omytého baby špenátu, krátce prohřejte a servírujte s opraženými piniovými oříšky a 50 g nastrouhaného parmazánu