
Noky z máslové dýně se špenátem

Snadné
16-30 minut
3/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory typu B 400 g
- Sůl
- Mouka hladká BIO 270 g
- Olej olivový 4 plž
- Piniové oříšky 1 hrs.
- Baby špenát 200 g
- Parmazán 50 g
- Muškátový oříšek 1/2 člž
- Máslová dýně Albertova tržnice 400 g
- Brambory typu B 400 g
- Sůl
- Mouka hladká BIO 270 g
- Olej olivový 4 plž
- Piniové oříšky 1 hrs.
- Baby špenát 200 g
- Parmazán 50 g
- Muškátový oříšek 1/2 člž
- Máslová dýně Albertova tržnice 400 g
Příprava
- 1Oloupejte 400 g brambor a nakrájejte je na menší kostky. Brambory s 400 g máslové dýně vložte do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby byla zelenina zcela pokrytá, osolte, povařte 15 minut, sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré.
- 2Pyré přendejte do mísy, přidejte lžičku soli, 260 g hladké mouky a ½ lžičky muškátového oříšku. Vše důkladně smíchejte v kompaktní těsto. Hotové těsto rozdělte na 5 částí a z každé vyválejte dlouhý tenký váleček, který nakrájejte na 1–1,5 cm dlouhé kousky. Vzniklé noky poprašte trochou hladké mouky.
- 3Do velkého hrnce vlijte vodu, přiveďte ji k varu a lehce osolte. Do vroucí vody vsypte noky a vařte, dokud nevyplavou na povrch. Hotové noky vyndejte děrovanou naběračkou, přendejte je do mísy a zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, aby se neslepily.
- 4V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, opražte na něm hrst piniových oříšků a dejte do misky stranou. Na stejné pánvi opečte uvařené noky dozlatova. Poté přidejte 200 g omytého baby špenátu, krátce prohřejte a servírujte s opraženými piniovými oříšky a 50 g nastrouhaného parmazánu
- 1Oloupejte 400 g brambor a nakrájejte je na menší kostky. Brambory s 400 g máslové dýně vložte do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby byla zelenina zcela pokrytá, osolte, povařte 15 minut, sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré.
- 2Pyré přendejte do mísy, přidejte lžičku soli, 260 g hladké mouky a ½ lžičky muškátového oříšku. Vše důkladně smíchejte v kompaktní těsto. Hotové těsto rozdělte na 5 částí a z každé vyválejte dlouhý tenký váleček, který nakrájejte na 1–1,5 cm dlouhé kousky. Vzniklé noky poprašte trochou hladké mouky.
- 3Do velkého hrnce vlijte vodu, přiveďte ji k varu a lehce osolte. Do vroucí vody vsypte noky a vařte, dokud nevyplavou na povrch. Hotové noky vyndejte děrovanou naběračkou, přendejte je do mísy a zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, aby se neslepily.
- 4V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, opražte na něm hrst piniových oříšků a dejte do misky stranou. Na stejné pánvi opečte uvařené noky dozlatova. Poté přidejte 200 g omytého baby špenátu, krátce prohřejte a servírujte s opraženými piniovými oříšky a 50 g nastrouhaného parmazánu
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.