Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNoky z máslové dýně se špenátem
Albert logoAlbert logo

Noky z máslové dýně se špenátem

Noky z máslové dýně se špenátem
Snadné
16-30 minut
3/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory typu B 400 g
  • Sůl
  • Mouka hladká BIO 270 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Piniové oříšky 1 hrs.
  • Baby špenát 200 g
  • Parmazán 50 g
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Máslová dýně Albertova tržnice 400 g
  • Brambory typu B 400 g
  • Sůl
  • Mouka hladká BIO 270 g
  • Olej olivový 4 plž
  • Piniové oříšky 1 hrs.
  • Baby špenát 200 g
  • Parmazán 50 g
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Máslová dýně Albertova tržnice 400 g

Příprava

1
Oloupejte 400 g brambor a nakrájejte je na menší kostky. Brambory s 400 g máslové dýně vložte do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby byla zelenina zcela pokrytá, osolte, povařte 15 minut, sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré.
2
Pyré přendejte do mísy, přidejte lžičku soli, 260 g hladké mouky a ½ lžičky muškátového oříšku. Vše důkladně smíchejte v kompaktní těsto. Hotové těsto rozdělte na 5 částí a z každé vyválejte dlouhý tenký váleček, který nakrájejte na 1–1,5 cm dlouhé kousky. Vzniklé noky poprašte trochou hladké mouky.
3
Do velkého hrnce vlijte vodu, přiveďte ji k varu a lehce osolte. Do vroucí vody vsypte noky a vařte, dokud nevyplavou na povrch. Hotové noky vyndejte děrovanou naběračkou, přendejte je do mísy a zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, aby se neslepily.
4
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, opražte na něm hrst piniových oříšků a dejte do misky stranou. Na stejné pánvi opečte uvařené noky dozlatova. Poté přidejte 200 g omytého baby špenátu, krátce prohřejte a servírujte s opraženými piniovými oříšky a 50 g nastrouhaného parmazánu
1
Oloupejte 400 g brambor a nakrájejte je na menší kostky. Brambory s 400 g máslové dýně vložte do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby byla zelenina zcela pokrytá, osolte, povařte 15 minut, sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré.
2
Pyré přendejte do mísy, přidejte lžičku soli, 260 g hladké mouky a ½ lžičky muškátového oříšku. Vše důkladně smíchejte v kompaktní těsto. Hotové těsto rozdělte na 5 částí a z každé vyválejte dlouhý tenký váleček, který nakrájejte na 1–1,5 cm dlouhé kousky. Vzniklé noky poprašte trochou hladké mouky.
3
Do velkého hrnce vlijte vodu, přiveďte ji k varu a lehce osolte. Do vroucí vody vsypte noky a vařte, dokud nevyplavou na povrch. Hotové noky vyndejte děrovanou naběračkou, přendejte je do mísy a zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, aby se neslepily.
4
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, opražte na něm hrst piniových oříšků a dejte do misky stranou. Na stejné pánvi opečte uvařené noky dozlatova. Poté přidejte 200 g omytého baby špenátu, krátce prohřejte a servírujte s opraženými piniovými oříšky a 50 g nastrouhaného parmazánu

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 29.01.2025 do 11.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.