×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Noky s parmazánovou omáčkou

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese

Noky s parmazánovou omáčkou

Co budete potřebovat

500 g bramborových noků
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
150 ml smetany ke šlehání
půl lžičky muškátového oříšku, čerstvě strouhaného
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
200 g špenátových listů
kůra z ½ citronu + sůl a čerstvě mletý pepř
25 g sýra Parmigiano Reggiano 32% bloček nebo
Grana Padano 32%, nastrouhaného + na ozdobu
25 g opražených piniových oříšků

Jak na to?

Noky uvařte podle návodu na obalu. Mezitím rozehřejte v malém kastrolu lžičku oleje, osmahněte na něm česnek, přidejte smetanu a muškátový oříšek, prohřejte a odložte. Zbylý olej rozehřejte v pánvi a opečte na něm dokřupava slaninu. Přidejte scezené noky a opékejte je tak dlouho, až začnou zlátnout. Přimíchejte špenát, citronovou kůru, osolte a opepřete. Do ochucené smetany vmíchejte parmazán. Noky rozdělte na talíře, pokapejte omáčkou, posypte piniovými oříšky a parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Noky s parmazánovou omáčkou

Snadné Italská Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

500 g bramborových noků
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
150 ml smetany ke šlehání
půl lžičky muškátového oříšku, čerstvě strouhaného
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
200 g špenátových listů
kůra z ½ citronu + sůl a čerstvě mletý pepř
25 g sýra Parmigiano Reggiano 32% bloček nebo
Grana Padano 32%, nastrouhaného + na ozdobu
25 g opražených piniových oříšků

Jak na to?

Noky uvařte podle návodu na obalu. Mezitím rozehřejte v malém kastrolu lžičku oleje, osmahněte na něm česnek, přidejte smetanu a muškátový oříšek, prohřejte a odložte. Zbylý olej rozehřejte v pánvi a opečte na něm dokřupava slaninu. Přidejte scezené noky a opékejte je tak dlouho, až začnou zlátnout. Přimíchejte špenát, citronovou kůru, osolte a opepřete. Do ochucené smetany vmíchejte parmazán. Noky rozdělte na talíře, pokapejte omáčkou, posypte piniovými oříšky a parmazánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat