×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Noky s parmazánovou omáčkou

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese

Noky s parmazánovou omáčkou

Co budete potřebovat

500 g bramborových noků
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
150 ml smetany ke šlehání
půl lžičky muškátového oříšku, čerstvě strouhaného
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
200 g špenátových listů
kůra z ½ citronu + sůl a čerstvě mletý pepř
25 g sýra Parmigiano Reggiano 32% bloček nebo
Grana Padano 32%, nastrouhaného + na ozdobu
25 g opražených piniových oříšků

Jak na to?

Noky uvařte podle návodu na obalu. Mezitím rozehřejte v malém kastrolu lžičku oleje, osmahněte na něm česnek, přidejte smetanu a muškátový oříšek, prohřejte a odložte. Zbylý olej rozehřejte v pánvi a opečte na něm dokřupava slaninu. Přidejte scezené noky a opékejte je tak dlouho, až začnou zlátnout. Přimíchejte špenát, citronovou kůru, osolte a opepřete. Do ochucené smetany vmíchejte parmazán. Noky rozdělte na talíře, pokapejte omáčkou, posypte piniovými oříšky a parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Noky s parmazánovou omáčkou

Snadné Italská Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

500 g bramborových noků
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
150 ml smetany ke šlehání
půl lžičky muškátového oříšku, čerstvě strouhaného
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
200 g špenátových listů
kůra z ½ citronu + sůl a čerstvě mletý pepř
25 g sýra Parmigiano Reggiano 32% bloček nebo
Grana Padano 32%, nastrouhaného + na ozdobu
25 g opražených piniových oříšků

Jak na to?

Noky uvařte podle návodu na obalu. Mezitím rozehřejte v malém kastrolu lžičku oleje, osmahněte na něm česnek, přidejte smetanu a muškátový oříšek, prohřejte a odložte. Zbylý olej rozehřejte v pánvi a opečte na něm dokřupava slaninu. Přidejte scezené noky a opékejte je tak dlouho, až začnou zlátnout. Přimíchejte špenát, citronovou kůru, osolte a opepřete. Do ochucené smetany vmíchejte parmazán. Noky rozdělte na talíře, pokapejte omáčkou, posypte piniovými oříšky a parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Bruschetta al pomodoro
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese

Inspirujte se podobnými recepty