Noky s parmazánovou omáčkou
Ingredience
500 g | bramborových noků |
1 | lžíce olivového oleje |
1 | stroužek česneku, na plátky |
150 ml | smetany ke šlehání |
půl lžičky muškátového oříšku, čerstvě strouhaného | |
150 g | slaniny, nakrájené na kostičky |
200 g | špenátových listů |
kůra z ½ citronu + sůl a čerstvě mletý pepř | |
25 g | sýra Parmigiano Reggiano 32% bloček nebo |
Grana Padano 32%, nastrouhaného + na ozdobu | |
25 g | opražených piniových oříšků |
Postup přípravy
Noky uvařte podle návodu na obalu. Mezitím rozehřejte v malém kastrolu lžičku oleje, osmahněte na něm česnek, přidejte smetanu a muškátový oříšek, prohřejte a odložte. Zbylý olej rozehřejte v pánvi a opečte na něm dokřupava slaninu. Přidejte scezené noky a opékejte je tak dlouho, až začnou zlátnout. Přimíchejte špenát, citronovou kůru, osolte a opepřete. Do ochucené smetany vmíchejte parmazán. Noky rozdělte na talíře, pokapejte omáčkou, posypte piniovými oříšky a parmazánem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY