
Nevařená černorybízová zavařenina

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sladké džemy a polevy
Ingredience
Složení 4 porce
- Rybíz černý 1 kg
- Cukr moučkový 1 kg
- Rum 100 ml
- Rybíz černý 1 kg
- Cukr moučkový 1 kg
- Rum 100 ml
Příprava
- 1Všechen černý rybíz dejte do robotu se sekacím nožem a mixujte pět minut, přidejte 200 g cukru a mixujte dalších pět minut, poté nechte směs deset až patnáct minut odpočívat.
- 2Přidejte dalších 200 g cukru a opět pět minut mixujte a dalších deset až patnáct minut nechte stát. Opakujte až do spotřebování veškerého cukru (celková doba přípravy se pohybuje kolem dvou hodin).
- 3Zavařeninu naplňte do sklenic, zakápněte rumem a dobře uzavřete. Skladujte v lednici.
- 1Všechen černý rybíz dejte do robotu se sekacím nožem a mixujte pět minut, přidejte 200 g cukru a mixujte dalších pět minut, poté nechte směs deset až patnáct minut odpočívat.
- 2Přidejte dalších 200 g cukru a opět pět minut mixujte a dalších deset až patnáct minut nechte stát. Opakujte až do spotřebování veškerého cukru (celková doba přípravy se pohybuje kolem dvou hodin).
- 3Zavařeninu naplňte do sklenic, zakápněte rumem a dobře uzavřete. Skladujte v lednici.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.