Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Nepečený cheesecake s limetkou a mátou

Nepečený cheesecake s limetkou a mátou

Ingredience

400 g sušenek digestivního typu
125 g másla
200 g mascarpone
250 g sýru Lučina
50 ml smetany ke šlehání
100 g moučkového cukru
1 hrst čerstvé máty
1 limetka
200 g zakysané smetany
máta a limetka na ozdobení

Postup přípravy

1. Okraje dortové formy vyložte pruhy pečicího papíru. V mixéru rozdrťte sušenky najemno. Ty pak v misce smíchejte s měkkým máslem. Vznikne drobenka, která se bude lepit k sobě. Směs vsypte do formy o průměru 18 cm a vytvarujte pomocí rukou dno a okraje dortu. Dejte chladit.
2. Mezitím připravte krém. V míse vyšlehejte mascarpone, Lučinu, smetanu a moučkový cukr do nadýchaného krému. Poté přidejte nasekanou mátu, limetkovou kůru a šťávu. Opatrně promíchejte a vlijte do formy s korpusem. Povrch uhlaďte stěrkou a dejte aspoň na 4 hodiny chladit do lednice.
3. Před podáváním dort polijte zakysanou smetanou a ozdobte lístky máty, plátky limetky a limetkovou kůrou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
66hodnocení4

Další videorecepty