Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Nepečený cheesecake s limetkou a mátou

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Nepečený cheesecake s limetkou a mátou

Co budete potřebovat

400 g sušenek digestivního typu
125 g másla
200 g mascarpone
250 g sýru Lučina
50 ml smetany ke šlehání
100 g moučkového cukru
1 hrst čerstvé máty
1 limetka
200 g zakysané smetany
máta a limetka na ozdobení

Jak na to?

1. Okraje dortové formy vyložte pruhy pečicího papíru. V mixéru rozdrťte sušenky najemno. Ty pak v misce smíchejte s měkkým máslem. Vznikne drobenka, která se bude lepit k sobě. Směs vsypte do formy o průměru 18 cm a vytvarujte pomocí rukou dno a okraje dortu. Dejte chladit.
2. Mezitím připravte krém. V míse vyšlehejte mascarpone, Lučinu, smetanu a moučkový cukr do nadýchaného krému. Poté přidejte nasekanou mátu, limetkovou kůru a šťávu. Opatrně promíchejte a vlijte do formy s korpusem. Povrch uhlaďte stěrkou a dejte aspoň na 4 hodiny chladit do lednice.
3. Před podáváním dort polijte zakysanou smetanou a ozdobte lístky máty, plátky limetky a limetkovou kůrou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nepečený cheesecake s limetkou a mátou

Dezert Snadné Sladká jídla Vegetariánské Videorecept , Máta Magazín 3/2019 Počet porcí: 1 dort
Průměrné hodnocení 4 (31)

Co budete potřebovat

400 g sušenek digestivního typu
125 g másla
200 g mascarpone
250 g sýru Lučina
50 ml smetany ke šlehání
100 g moučkového cukru
1 hrst čerstvé máty
1 limetka
200 g zakysané smetany
máta a limetka na ozdobení

Jak na to?

1. Okraje dortové formy vyložte pruhy pečicího papíru. V mixéru rozdrťte sušenky najemno. Ty pak v misce smíchejte s měkkým máslem. Vznikne drobenka, která se bude lepit k sobě. Směs vsypte do formy o průměru 18 cm a vytvarujte pomocí rukou dno a okraje dortu. Dejte chladit.
2. Mezitím připravte krém. V míse vyšlehejte mascarpone, Lučinu, smetanu a moučkový cukr do nadýchaného krému. Poté přidejte nasekanou mátu, limetkovou kůru a šťávu. Opatrně promíchejte a vlijte do formy s korpusem. Povrch uhlaďte stěrkou a dejte aspoň na 4 hodiny chladit do lednice.
3. Před podáváním dort polijte zakysanou smetanou a ozdobte lístky máty, plátky limetky a limetkovou kůrou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Inspirujte se podobnými recepty