×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nepečený cheesecake s limetkou a mátou

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s...
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Nepečený cheesecake s limetkou a mátou

Co budete potřebovat

400 g sušenek digestivního typu
125 g másla
200 g mascarpone
250 g sýru Lučina
50 ml smetany ke šlehání
100 g moučkového cukru
1 hrst čerstvé máty
1 limetka
200 g zakysané smetany
máta a limetka na ozdobení

Jak na to?

1. Okraje dortové formy vyložte pruhy pečicího papíru. V mixéru rozdrťte sušenky najemno. Ty pak v misce smíchejte s měkkým máslem. Vznikne drobenka, která se bude lepit k sobě. Směs vsypte do formy o průměru 18 cm a vytvarujte pomocí rukou dno a okraje dortu. Dejte chladit.
2. Mezitím připravte krém. V míse vyšlehejte mascarpone, Lučinu, smetanu a moučkový cukr do nadýchaného krému. Poté přidejte nasekanou mátu, limetkovou kůru a šťávu. Opatrně promíchejte a vlijte do formy s korpusem. Povrch uhlaďte stěrkou a dejte aspoň na 4 hodiny chladit do lednice.
3. Před podáváním dort polijte zakysanou smetanou a ozdobte lístky máty, plátky limetky a limetkovou kůrou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nepečený cheesecake s limetkou a mátou

Dezert Snadné Sladká jídla Vegetariánské Videorecept , Máta Magazín 3/2019 Počet porcí: 1 dort
(0)

Co budete potřebovat

400 g sušenek digestivního typu
125 g másla
200 g mascarpone
250 g sýru Lučina
50 ml smetany ke šlehání
100 g moučkového cukru
1 hrst čerstvé máty
1 limetka
200 g zakysané smetany
máta a limetka na ozdobení

Jak na to?

1. Okraje dortové formy vyložte pruhy pečicího papíru. V mixéru rozdrťte sušenky najemno. Ty pak v misce smíchejte s měkkým máslem. Vznikne drobenka, která se bude lepit k sobě. Směs vsypte do formy o průměru 18 cm a vytvarujte pomocí rukou dno a okraje dortu. Dejte chladit.
2. Mezitím připravte krém. V míse vyšlehejte mascarpone, Lučinu, smetanu a moučkový cukr do nadýchaného krému. Poté přidejte nasekanou mátu, limetkovou kůru a šťávu. Opatrně promíchejte a vlijte do formy s korpusem. Povrch uhlaďte stěrkou a dejte aspoň na 4 hodiny chladit do lednice.
3. Před podáváním dort polijte zakysanou smetanou a ozdobte lístky máty, plátky limetky a limetkovou kůrou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Inspirujte se podobnými recepty