ReceptyNepečený bezlepkový dort s mascarpone a ovocem
Albert logo

Nepečený bezlepkový dort s mascarpone a ovocem

Luxusní dort je jako stvořený pro chvíle pohody. Navíc je jeho příprava neobyčejně jednoduchá a výsledek naprosto famózní.
Nepečený bezlepkový dort s mascarpone a ovocem
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Bezlepkové
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Věnečky kakaové bezlepkové 200 g
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Mascarpone 500 g
  • Med 3 plž
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Ostružiny 100 g
  • Borůvky 100 g
  • Jahody 200 g
  • Mandle 1 hrs.
  • Máslo 2 plž
  • Věnečky kakaové bezlepkové 200 g
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Mascarpone 500 g
  • Med 3 plž
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Ostružiny 100 g
  • Borůvky 100 g
  • Jahody 200 g
  • Mandle 1 hrs.
  • Máslo 2 plž

Příprava

  1. 1
    Formu vyložte pečicím papírem.
  2. 2
    Mandle rozemelte pomocí stolního mixéru najemno, přidejte sušenky a ještě chvíli mixujte.
  3. 3
    Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo a čokoládu.
  4. 4
    Do rozpuštěné čokolády vmíchejte rozemletou směs mandlí a sušenek. Dobře promíchejte a pomocí lžíce vmáčkněte směs do okrajů a na dno formy.
  5. 5
    Korpus dejte chladit do lednice alespoň na hodinu.
  6. 6
    Připravte krém smícháním mascarpone s citronovou šťávou a medem.
  7. 7
    Vychlazený korpus vyjměte z formy, přesuňte na servírovací talíř nebo prkénko a naplňte krémem. Znovu dejte chladit na hodinu do lednice.
  8. 8
    Před podáváním ozdobte ovocem a nahrubo nasekanými mandlemi. Na závěr zakápněte jednou lžící medu.
  1. 1
    Formu vyložte pečicím papírem.
  2. 2
    Mandle rozemelte pomocí stolního mixéru najemno, přidejte sušenky a ještě chvíli mixujte.
  3. 3
    Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo a čokoládu.
  4. 4
    Do rozpuštěné čokolády vmíchejte rozemletou směs mandlí a sušenek. Dobře promíchejte a pomocí lžíce vmáčkněte směs do okrajů a na dno formy.
  5. 5
    Korpus dejte chladit do lednice alespoň na hodinu.
  6. 6
    Připravte krém smícháním mascarpone s citronovou šťávou a medem.
  7. 7
    Vychlazený korpus vyjměte z formy, přesuňte na servírovací talíř nebo prkénko a naplňte krémem. Znovu dejte chladit na hodinu do lednice.
  8. 8
    Před podáváním ozdobte ovocem a nahrubo nasekanými mandlemi. Na závěr zakápněte jednou lžící medu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.