Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg hladké mouky
2 žloutky
1 vejce
1 vanilkový cukr
10 g soli
50 g droždí
500 ml mléka
200 g moučkového cukru
200 g másla
1 balíček rozinek
plátky mandlí

Postup přípravy

1. Z droždí, malého množství mléka a cukru zadělejte kvásek. Všechny ostatní suroviny vyjma másla, rozinek a plátků mandlí dejte do mísy. Přilijte zbylé mléko, přidejte kvásek a rozpuštěné máslo (nesmí být horké) a zadělejte těsto. Nakonec do něj přidejte rozinky. Poté nechte přikryté utěrkou vykynout, asi 1,5 hodiny.
2. Po vykynutí si těsto rozdělte napůl a každou půlku na tolik stejných dílů, z kolika copů budete vánočky plést. Z dílů vypracujte kuličky, nechte je asi půl hodiny přikryté vykynout. Pak z nich vyválejte válečky a spleťte vánočky. Opět je nechte půl hodiny vykynout. 3. Vánočky potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi a při 220 °C nechte 10 minut zapéct. Pak snižte teplotu na 170 °C a pečte asi hodinu dozlatova.

Pomohl vám recept?
101hodnocení4

Další videorecepty