Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

Bio v akci

V hypermarketech Albert nyní najdete Bio nabídku v extra katalogu. Zkuste to s Bio i vy!

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Nedělní staročeské vánočky

Inspirujte se podobnými recepty

Exotický salát v ananasu
Exotický salát v...
Exotický salát v ananasu
Exotický salát v ananasu
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Sádlovky s povidly
Sádlovky s povidly
Sádlovky s povidly
Sádlovky s povidly
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi

Nedělní staročeské vánočky

Co budete potřebovat

1 kg hladké mouky
2 žloutky
1 vejce
1 vanilkový cukr
10 g soli
50 g droždí
500 ml mléka
200 g moučkového cukru
200 g másla
1 balíček rozinek
plátky mandlí

Jak na to?

1. Z droždí, malého množství mléka a cukru zadělejte kvásek. Všechny ostatní suroviny vyjma másla, rozinek a plátků mandlí dejte do mísy. Přilijte zbylé mléko, přidejte kvásek a rozpuštěné máslo (nesmí být horké) a zadělejte těsto. Nakonec do něj přidejte rozinky. Poté nechte přikryté utěrkou vykynout, asi 1,5 hodiny.
2. Po vykynutí si těsto rozdělte napůl a každou půlku na tolik stejných dílů, z kolika copů budete vánočky plést. Z dílů vypracujte kuličky, nechte je asi půl hodiny přikryté vykynout. Pak z nich vyválejte válečky a spleťte vánočky. Opět je nechte půl hodiny vykynout. 3. Vánočky potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi a při 220 °C nechte 10 minut zapéct. Pak snižte teplotu na 170 °C a pečte asi hodinu dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nedělní staročeské vánočky

Snídaně Náročné Česká Vánoce Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (77)

Co budete potřebovat

1 kg hladké mouky
2 žloutky
1 vejce
1 vanilkový cukr
10 g soli
50 g droždí
500 ml mléka
200 g moučkového cukru
200 g másla
1 balíček rozinek
plátky mandlí

Jak na to?

1. Z droždí, malého množství mléka a cukru zadělejte kvásek. Všechny ostatní suroviny vyjma másla, rozinek a plátků mandlí dejte do mísy. Přilijte zbylé mléko, přidejte kvásek a rozpuštěné máslo (nesmí být horké) a zadělejte těsto. Nakonec do něj přidejte rozinky. Poté nechte přikryté utěrkou vykynout, asi 1,5 hodiny.
2. Po vykynutí si těsto rozdělte napůl a každou půlku na tolik stejných dílů, z kolika copů budete vánočky plést. Z dílů vypracujte kuličky, nechte je asi půl hodiny přikryté vykynout. Pak z nich vyválejte válečky a spleťte vánočky. Opět je nechte půl hodiny vykynout. 3. Vánočky potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi a při 220 °C nechte 10 minut zapéct. Pak snižte teplotu na 170 °C a pečte asi hodinu dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Exotický salát v ananasu
Exotický salát v...
Exotický salát v ananasu
Exotický salát v ananasu
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Sádlovky s povidly
Sádlovky s povidly
Sádlovky s povidly
Sádlovky s povidly
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi

Inspirujte se podobnými recepty