×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nedělní staročeské vánočky

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Nedělní staročeské vánočky

Co budete potřebovat

1 kg hladké mouky
2 žloutky
1 vejce
1 vanilkový cukr
10 g soli
50 g droždí
500 ml mléka
200 g moučkového cukru
200 g másla
1 balíček rozinek
plátky mandlí

Jak na to?

1. Z droždí, malého množství mléka a cukru zadělejte kvásek. Všechny ostatní suroviny vyjma másla, rozinek a plátků mandlí dejte do mísy. Přilijte zbylé mléko, přidejte kvásek a rozpuštěné máslo (nesmí být horké) a zadělejte těsto. Nakonec do něj přidejte rozinky. Poté nechte přikryté utěrkou vykynout, asi 1,5 hodiny.
2. Po vykynutí si těsto rozdělte napůl a každou půlku na tolik stejných dílů, z kolika copů budete vánočky plést. Z dílů vypracujte kuličky, nechte je asi půl hodiny přikryté vykynout. Pak z nich vyválejte válečky a spleťte vánočky. Opět je nechte půl hodiny vykynout. 3. Vánočky potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi a při 220 °C nechte 10 minut zapéct. Pak snižte teplotu na 170 °C a pečte asi hodinu dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nedělní staročeské vánočky

Snídaně Náročné Česká Vánoce Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (34)

Co budete potřebovat

1 kg hladké mouky
2 žloutky
1 vejce
1 vanilkový cukr
10 g soli
50 g droždí
500 ml mléka
200 g moučkového cukru
200 g másla
1 balíček rozinek
plátky mandlí

Jak na to?

1. Z droždí, malého množství mléka a cukru zadělejte kvásek. Všechny ostatní suroviny vyjma másla, rozinek a plátků mandlí dejte do mísy. Přilijte zbylé mléko, přidejte kvásek a rozpuštěné máslo (nesmí být horké) a zadělejte těsto. Nakonec do něj přidejte rozinky. Poté nechte přikryté utěrkou vykynout, asi 1,5 hodiny.
2. Po vykynutí si těsto rozdělte napůl a každou půlku na tolik stejných dílů, z kolika copů budete vánočky plést. Z dílů vypracujte kuličky, nechte je asi půl hodiny přikryté vykynout. Pak z nich vyválejte válečky a spleťte vánočky. Opět je nechte půl hodiny vykynout. 3. Vánočky potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi a při 220 °C nechte 10 minut zapéct. Pak snižte teplotu na 170 °C a pečte asi hodinu dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty