×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nedělní staročeské vánočky

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří...
Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří řízečky...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový salát
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta

Nedělní staročeské vánočky

Co budete potřebovat

1 kg hladké mouky
2 žloutky
1 vejce
1 vanilkový cukr
10 g soli
50 g droždí
500 ml mléka
200 g moučkového cukru
200 g másla
1 balíček rozinek
plátky mandlí

Jak na to?

1. Z droždí, malého množství mléka a cukru zadělejte kvásek. Všechny ostatní suroviny vyjma másla, rozinek a plátků mandlí dejte do mísy. Přilijte zbylé mléko, přidejte kvásek a rozpuštěné máslo (nesmí být horké) a zadělejte těsto. Nakonec do něj přidejte rozinky. Poté nechte přikryté utěrkou vykynout, asi 1,5 hodiny.
2. Po vykynutí si těsto rozdělte napůl a každou půlku na tolik stejných dílů, z kolika copů budete vánočky plést. Z dílů vypracujte kuličky, nechte je asi půl hodiny přikryté vykynout. Pak z nich vyválejte válečky a spleťte vánočky. Opět je nechte půl hodiny vykynout. 3. Vánočky potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi a při 220 °C nechte 10 minut zapéct. Pak snižte teplotu na 170 °C a pečte asi hodinu dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nedělní staročeské vánočky

Snídaně Náročné Česká Vánoce Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (46)

Co budete potřebovat

1 kg hladké mouky
2 žloutky
1 vejce
1 vanilkový cukr
10 g soli
50 g droždí
500 ml mléka
200 g moučkového cukru
200 g másla
1 balíček rozinek
plátky mandlí

Jak na to?

1. Z droždí, malého množství mléka a cukru zadělejte kvásek. Všechny ostatní suroviny vyjma másla, rozinek a plátků mandlí dejte do mísy. Přilijte zbylé mléko, přidejte kvásek a rozpuštěné máslo (nesmí být horké) a zadělejte těsto. Nakonec do něj přidejte rozinky. Poté nechte přikryté utěrkou vykynout, asi 1,5 hodiny.
2. Po vykynutí si těsto rozdělte napůl a každou půlku na tolik stejných dílů, z kolika copů budete vánočky plést. Z dílů vypracujte kuličky, nechte je asi půl hodiny přikryté vykynout. Pak z nich vyválejte válečky a spleťte vánočky. Opět je nechte půl hodiny vykynout. 3. Vánočky potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlemi a při 220 °C nechte 10 minut zapéct. Pak snižte teplotu na 170 °C a pečte asi hodinu dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří...
Vepřové a kapří řízečky...
Vepřové a kapří řízečky...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový salát
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta

Inspirujte se podobnými recepty