×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nakládané sýry

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Nakládané sýry

Co budete potřebovat

Na nakládaný hermelín:
6 menších hermelínů
2 lžičky sladké papriky
2–4 feferonky
10 čerstvých bobkových listů
několik snítek čerstvého tymiánu
4 snítky čerstvého rozmarýnu
palice česneku
olivový olej
Na nakládaný sýr feta:
400 g sýru feta
2 lžíce pepře tří barev
2 lžíce zelených oliv
6 stroužků česneku
2 lžíce sušených rajčat
svazek čerstvé bazalky

Jak na to?

1. Začněte hermelíny – podélně je všechny rozkrojte a každou z půlek posypejte sladkou paprikou. Do sklenice dejte vždy půlkolečko sýru, část nasekaných feferonek, bobkový list, pár lístků tymiánu a rozmarýnu a plátky česneku, přiklopte dalším půlkolečkem a vrstvení opakujte podle velikosti sklenice. Zalijte olejem, těsně uzavřete a nechte minimálně 2 dny uležet.
2. Jako dárek vypadá krásně i nakládaný sýr feta. Nakrájejte ho na kostičky a spolu s trojbarevným pepřem, olivami, plátky česneku, pokrájenými rajčaty a listy bazalky navrstvěte do sklenice. Zalijte olejem, těsně uzavřete a nechte minimálně 2 dny uležet.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nakládané sýry

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

Na nakládaný hermelín:
6 menších hermelínů
2 lžičky sladké papriky
2–4 feferonky
10 čerstvých bobkových listů
několik snítek čerstvého tymiánu
4 snítky čerstvého rozmarýnu
palice česneku
olivový olej
Na nakládaný sýr feta:
400 g sýru feta
2 lžíce pepře tří barev
2 lžíce zelených oliv
6 stroužků česneku
2 lžíce sušených rajčat
svazek čerstvé bazalky

Jak na to?

1. Začněte hermelíny – podélně je všechny rozkrojte a každou z půlek posypejte sladkou paprikou. Do sklenice dejte vždy půlkolečko sýru, část nasekaných feferonek, bobkový list, pár lístků tymiánu a rozmarýnu a plátky česneku, přiklopte dalším půlkolečkem a vrstvení opakujte podle velikosti sklenice. Zalijte olejem, těsně uzavřete a nechte minimálně 2 dny uležet.
2. Jako dárek vypadá krásně i nakládaný sýr feta. Nakrájejte ho na kostičky a spolu s trojbarevným pepřem, olivami, plátky česneku, pokrájenými rajčaty a listy bazalky navrstvěte do sklenice. Zalijte olejem, těsně uzavřete a nechte minimálně 2 dny uležet.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat