×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mrkvovo-zázvorová polévka

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Mrkvovo-zázvorová polévka

Co budete potřebovat

6 mrkví
½ lžičky kmínu
60 ml olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
2 řapíky celeru
3cm kousek zázvoruý
3 větvičky tymiánu
1,5 litru zeleninového vývaru
200 g čočky
chleba s vlašskými ořechy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev vyskládejte na plech, posypte kmínem, zastříkněte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a dejte na 30 minut péct. Zbytek oleje rozpalte ve velkém hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a opékejte 3–4 minuty. Poté přidejte celer a opékejte další 3 minuty. Poté do hrnce dejte i zázvor, tymián, opečené mrkve, vše zalijte vývarem a vařte 25–30 minut. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Dejte stranou. Zatímco se polévka vaří, propláchněte přes noc namočenou čočku, zalijte ji 625 ml čisté vody, přiveďte k varu a vařte 30 minut doměkka. Pak čočku vmíchejte do polévky. Podávejte ozdobené tymiánem a s ořechovou bagetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkvovo-zázvorová polévka

Polévka Snadné Česká Vaření Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

6 mrkví
½ lžičky kmínu
60 ml olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
2 řapíky celeru
3cm kousek zázvoruý
3 větvičky tymiánu
1,5 litru zeleninového vývaru
200 g čočky
chleba s vlašskými ořechy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev vyskládejte na plech, posypte kmínem, zastříkněte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a dejte na 30 minut péct. Zbytek oleje rozpalte ve velkém hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a opékejte 3–4 minuty. Poté přidejte celer a opékejte další 3 minuty. Poté do hrnce dejte i zázvor, tymián, opečené mrkve, vše zalijte vývarem a vařte 25–30 minut. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Dejte stranou. Zatímco se polévka vaří, propláchněte přes noc namočenou čočku, zalijte ji 625 ml čisté vody, přiveďte k varu a vařte 30 minut doměkka. Pak čočku vmíchejte do polévky. Podávejte ozdobené tymiánem a s ořechovou bagetou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty