×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mrkvovo-zázvorová polévka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Mrkvovo-zázvorová polévka

Co budete potřebovat

6 mrkví
½ lžičky kmínu
60 ml olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
2 řapíky celeru
3cm kousek zázvoruý
3 větvičky tymiánu
1,5 litru zeleninového vývaru
200 g čočky
chleba s vlašskými ořechy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev vyskládejte na plech, posypte kmínem, zastříkněte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a dejte na 30 minut péct. Zbytek oleje rozpalte ve velkém hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a opékejte 3–4 minuty. Poté přidejte celer a opékejte další 3 minuty. Poté do hrnce dejte i zázvor, tymián, opečené mrkve, vše zalijte vývarem a vařte 25–30 minut. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Dejte stranou. Zatímco se polévka vaří, propláchněte přes noc namočenou čočku, zalijte ji 625 ml čisté vody, přiveďte k varu a vařte 30 minut doměkka. Pak čočku vmíchejte do polévky. Podávejte ozdobené tymiánem a s ořechovou bagetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkvovo-zázvorová polévka

Polévka Snadné Česká Vaření Tymián Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

6 mrkví
½ lžičky kmínu
60 ml olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
2 řapíky celeru
3cm kousek zázvoruý
3 větvičky tymiánu
1,5 litru zeleninového vývaru
200 g čočky
chleba s vlašskými ořechy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Mrkev vyskládejte na plech, posypte kmínem, zastříkněte 2 lžícemi oleje, osolte, opepřete a dejte na 30 minut péct. Zbytek oleje rozpalte ve velkém hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli a česnek a opékejte 3–4 minuty. Poté přidejte celer a opékejte další 3 minuty. Poté do hrnce dejte i zázvor, tymián, opečené mrkve, vše zalijte vývarem a vařte 25–30 minut. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. Dejte stranou. Zatímco se polévka vaří, propláchněte přes noc namočenou čočku, zalijte ji 625 ml čisté vody, přiveďte k varu a vařte 30 minut doměkka. Pak čočku vmíchejte do polévky. Podávejte ozdobené tymiánem a s ořechovou bagetou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty