×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mrkvovo-pomerančová marmeláda

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Mrkvovo-pomerančová marmeláda

Co budete potřebovat

4 pomeranče s kůrou, zbavené pecek a nakrájené na tenké plátky
220 g mrkve, nastrouhané nahrubo
šťáva z 1 citronu
1,6 kg cukru
2 lžíce whisky nebo koňaku

Jak na to?

Pomeranče dejte do velké mísy a zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené. Přikryjte a nechte přes noc odležet.
Druhý den je přesuňte do velkého hrnce, přilijte ještě 750 ml vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a zvolna vařte 35 minut nebo do zhoustnutí, pomeranče také musí být měkké.
Přidejte mrkev a citronovou šťávu a znovu přiveďte k varu. Postupně přisypávejte cukr a míchejte, aby se rozpustil. Nechte zvolna vařit 30 minut. Pak kápněte trochu marmelády na vychlazený talířek; pokud směs hned zrosolovatí, máte hotovo. Vmíchejte whisky nebo koňak, marmeládu nalijte do připravených sterilizovaných sklenic, otočte víčkem dolů a nechte vystydnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkvovo-pomerančová marmeláda

Dezert Snadné Sladká jídla Zavařeniny Vaření Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (13)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

4 pomeranče s kůrou, zbavené pecek a nakrájené na tenké plátky
220 g mrkve, nastrouhané nahrubo
šťáva z 1 citronu
1,6 kg cukru
2 lžíce whisky nebo koňaku

Jak na to?

Pomeranče dejte do velké mísy a zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené. Přikryjte a nechte přes noc odležet.
Druhý den je přesuňte do velkého hrnce, přilijte ještě 750 ml vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a zvolna vařte 35 minut nebo do zhoustnutí, pomeranče také musí být měkké.
Přidejte mrkev a citronovou šťávu a znovu přiveďte k varu. Postupně přisypávejte cukr a míchejte, aby se rozpustil. Nechte zvolna vařit 30 minut. Pak kápněte trochu marmelády na vychlazený talířek; pokud směs hned zrosolovatí, máte hotovo. Vmíchejte whisky nebo koňak, marmeládu nalijte do připravených sterilizovaných sklenic, otočte víčkem dolů a nechte vystydnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty