×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Mrkvovo-pomerančová marmeláda

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Mrkvovo-pomerančová marmeláda

Co budete potřebovat

4 pomeranče s kůrou, zbavené pecek a nakrájené na tenké plátky
220 g mrkve, nastrouhané nahrubo
šťáva z 1 citronu
1,6 kg cukru
2 lžíce whisky nebo koňaku

Jak na to?

Pomeranče dejte do velké mísy a zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené. Přikryjte a nechte přes noc odležet.
Druhý den je přesuňte do velkého hrnce, přilijte ještě 750 ml vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a zvolna vařte 35 minut nebo do zhoustnutí, pomeranče také musí být měkké.
Přidejte mrkev a citronovou šťávu a znovu přiveďte k varu. Postupně přisypávejte cukr a míchejte, aby se rozpustil. Nechte zvolna vařit 30 minut. Pak kápněte trochu marmelády na vychlazený talířek; pokud směs hned zrosolovatí, máte hotovo. Vmíchejte whisky nebo koňak, marmeládu nalijte do připravených sterilizovaných sklenic, otočte víčkem dolů a nechte vystydnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mrkvovo-pomerančová marmeláda

Dezert Snadné Sladká jídla Zavařeniny Vaření Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

4 pomeranče s kůrou, zbavené pecek a nakrájené na tenké plátky
220 g mrkve, nastrouhané nahrubo
šťáva z 1 citronu
1,6 kg cukru
2 lžíce whisky nebo koňaku

Jak na to?

Pomeranče dejte do velké mísy a zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené. Přikryjte a nechte přes noc odležet.
Druhý den je přesuňte do velkého hrnce, přilijte ještě 750 ml vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a zvolna vařte 35 minut nebo do zhoustnutí, pomeranče také musí být měkké.
Přidejte mrkev a citronovou šťávu a znovu přiveďte k varu. Postupně přisypávejte cukr a míchejte, aby se rozpustil. Nechte zvolna vařit 30 minut. Pak kápněte trochu marmelády na vychlazený talířek; pokud směs hned zrosolovatí, máte hotovo. Vmíchejte whisky nebo koňak, marmeládu nalijte do připravených sterilizovaných sklenic, otočte víčkem dolů a nechte vystydnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty