Mrkvovo-pomerančová marmeláda
Ingredience
4 | pomeranče s kůrou, zbavené pecek a nakrájené na tenké plátky |
220 g | mrkve, nastrouhané nahrubo |
šťáva z 1 citronu | |
1,6 kg | cukru |
2 | lžíce whisky nebo koňaku |
Postup přípravy
Pomeranče dejte do velké mísy a zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené. Přikryjte a nechte přes noc odležet.
Druhý den je přesuňte do velkého hrnce, přilijte ještě 750 ml vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a zvolna vařte 35 minut nebo do zhoustnutí, pomeranče také musí být měkké.
Přidejte mrkev a citronovou šťávu a znovu přiveďte k varu. Postupně přisypávejte cukr a míchejte, aby se rozpustil. Nechte zvolna vařit 30 minut. Pak kápněte trochu marmelády na vychlazený talířek; pokud směs hned zrosolovatí, máte hotovo. Vmíchejte whisky nebo koňak, marmeládu nalijte do připravených sterilizovaných sklenic, otočte víčkem dolů a nechte vystydnout.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY