Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMrkvance
Albert logoAlbert logo
  • Mrkvance
Mrkvance

Mrkvance

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Sádlo 1/2 plž
  • Máslo 150 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Mléko 200 ml
  • Cukr krupicový 200 g
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Sůl
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Cukr moučkový
  • Mrkev 500 g
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Pepř
  • Fenyklová semínka 20 ks
  • Rum 3 plž
  • Mák mletý
  • Sádlo 1/2 plž
  • Máslo 150 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Mléko 200 ml
  • Cukr krupicový 200 g
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Sůl
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Cukr moučkový
  • Mrkev 500 g
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Pepř
  • Fenyklová semínka 20 ks

Příprava

1
Do části vlažného a mírně oslazeného mléka rozdrobte droždí, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Obě mouky prosejte do mísy, přidejte sůl, zbývající cukr, rozpuštěné a vychladlé máslo se sádlem, žloutky a kvásek. Postupně přilévejte zbývající vlažné mléko a vypracujte pružné a hladké těsto. Poprašte ho hladkou moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte na teplém místě kynout přibližně hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí objem.
2
Mezitím si připravte náplň. V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte jemně nastrouhanou mrkev, krupicový i vanilkový cukr, fenykl, pepř a rum, duste asi 10 minut. Nechte vychladnout. Pokud mrkev pustila příliš mnoho šťávy, můžete ji slít anebo ponechat a zahustit hrstí mletého máku.
3
Vykynuté těsto dejte na vál, tvořte z něj placky, plňte je mrkvovou náplní a dobře zabalte jako buchty. Pokládejte je na vymaštěný plech dost od sebe, aby se nespekly. Nechte je ještě 15 minut nakynout a potřete je bílkem. Pečte je asi půl hodiny dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Ještě teplé bochánky potřete rozpuštěným máslem a pocukrujte.
1
Do části vlažného a mírně oslazeného mléka rozdrobte droždí, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Obě mouky prosejte do mísy, přidejte sůl, zbývající cukr, rozpuštěné a vychladlé máslo se sádlem, žloutky a kvásek. Postupně přilévejte zbývající vlažné mléko a vypracujte pružné a hladké těsto. Poprašte ho hladkou moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte na teplém místě kynout přibližně hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí objem.
2
Mezitím si připravte náplň. V kastrolu rozpusťte máslo, přidejte jemně nastrouhanou mrkev, krupicový i vanilkový cukr, fenykl, pepř a rum, duste asi 10 minut. Nechte vychladnout. Pokud mrkev pustila příliš mnoho šťávy, můžete ji slít anebo ponechat a zahustit hrstí mletého máku.
3
Vykynuté těsto dejte na vál, tvořte z něj placky, plňte je mrkvovou náplní a dobře zabalte jako buchty. Pokládejte je na vymaštěný plech dost od sebe, aby se nespekly. Nechte je ještě 15 minut nakynout a potřete je bílkem. Pečte je asi půl hodiny dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Ještě teplé bochánky potřete rozpuštěným máslem a pocukrujte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.