×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Minisekaná v listovém těstě

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Minisekaná v listovém těstě

Co budete potřebovat

400 g mletého hovězího masa
1 cibulka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lžíce tymiánu
500 g listového těsta
1 vejce
sezamová semínka
Na karamelizovanou cibulku:
1 lžíce olivového oleje
3 cibule
120 g třtinového cukru
80 ml sherry octa

Jak na to?

1. Nejprve udělejte karamelizovanou cibulku. Olej rozpalte ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte cibuli a na středním plameni 10 minut opékejte doměkka. Vsypte cukr, vlijte sherry ocet a vařte dalších 15 minut doměkka. Dejte stranou.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Mleté maso dejte do mísy a prsty ho prohněťte s jemně nasekanou cibulkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Těsto rozválejte
dotenka nebo jej rozrolujte a nakrájejte na 16 stejně velkých čtverců, doprostřed poloviny z nich rozdělte mleté maso, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopte zbylými čtverci,
konce stlačte vidličkou, potřete vejcem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut dozlatova. Zchladlé sekané zabalte s sebou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Minisekaná v listovém těstě

Snadné Česká Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

400 g mletého hovězího masa
1 cibulka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lžíce tymiánu
500 g listového těsta
1 vejce
sezamová semínka
Na karamelizovanou cibulku:
1 lžíce olivového oleje
3 cibule
120 g třtinového cukru
80 ml sherry octa

Jak na to?

1. Nejprve udělejte karamelizovanou cibulku. Olej rozpalte ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte cibuli a na středním plameni 10 minut opékejte doměkka. Vsypte cukr, vlijte sherry ocet a vařte dalších 15 minut doměkka. Dejte stranou.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Mleté maso dejte do mísy a prsty ho prohněťte s jemně nasekanou cibulkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Těsto rozválejte
dotenka nebo jej rozrolujte a nakrájejte na 16 stejně velkých čtverců, doprostřed poloviny z nich rozdělte mleté maso, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopte zbylými čtverci,
konce stlačte vidličkou, potřete vejcem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut dozlatova. Zchladlé sekané zabalte s sebou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty