Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g mletého hovězího masa
1 cibulka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lžíce tymiánu
500 g listového těsta
1 vejce
sezamová semínka
Na karamelizovanou cibulku:
1 lžíce olivového oleje
3 cibule
120 g třtinového cukru
80 ml sherry octa

Postup přípravy

1. Nejprve udělejte karamelizovanou cibulku. Olej rozpalte ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte cibuli a na středním plameni 10 minut opékejte doměkka. Vsypte cukr, vlijte sherry ocet a vařte dalších 15 minut doměkka. Dejte stranou.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Mleté maso dejte do mísy a prsty ho prohněťte s jemně nasekanou cibulkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Těsto rozválejte
dotenka nebo jej rozrolujte a nakrájejte na 16 stejně velkých čtverců, doprostřed poloviny z nich rozdělte mleté maso, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopte zbylými čtverci,
konce stlačte vidličkou, potřete vejcem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut dozlatova. Zchladlé sekané zabalte s sebou.

Pomohl vám recept?
5hodnocení5

Další videorecepty