×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Minisekaná v listovém těstě

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Minisekaná v listovém těstě

Co budete potřebovat

400 g mletého hovězího masa
1 cibulka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lžíce tymiánu
500 g listového těsta
1 vejce
sezamová semínka
Na karamelizovanou cibulku:
1 lžíce olivového oleje
3 cibule
120 g třtinového cukru
80 ml sherry octa

Jak na to?

1. Nejprve udělejte karamelizovanou cibulku. Olej rozpalte ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte cibuli a na středním plameni 10 minut opékejte doměkka. Vsypte cukr, vlijte sherry ocet a vařte dalších 15 minut doměkka. Dejte stranou.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Mleté maso dejte do mísy a prsty ho prohněťte s jemně nasekanou cibulkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Těsto rozválejte
dotenka nebo jej rozrolujte a nakrájejte na 16 stejně velkých čtverců, doprostřed poloviny z nich rozdělte mleté maso, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopte zbylými čtverci,
konce stlačte vidličkou, potřete vejcem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut dozlatova. Zchladlé sekané zabalte s sebou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Minisekaná v listovém těstě

Snadné Česká Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

400 g mletého hovězího masa
1 cibulka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lžíce tymiánu
500 g listového těsta
1 vejce
sezamová semínka
Na karamelizovanou cibulku:
1 lžíce olivového oleje
3 cibule
120 g třtinového cukru
80 ml sherry octa

Jak na to?

1. Nejprve udělejte karamelizovanou cibulku. Olej rozpalte ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte cibuli a na středním plameni 10 minut opékejte doměkka. Vsypte cukr, vlijte sherry ocet a vařte dalších 15 minut doměkka. Dejte stranou.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Mleté maso dejte do mísy a prsty ho prohněťte s jemně nasekanou cibulkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Těsto rozválejte
dotenka nebo jej rozrolujte a nakrájejte na 16 stejně velkých čtverců, doprostřed poloviny z nich rozdělte mleté maso, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopte zbylými čtverci,
konce stlačte vidličkou, potřete vejcem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut dozlatova. Zchladlé sekané zabalte s sebou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty