Minisekaná v listovém těstě
Ingredience
400 g | mletého hovězího masa |
1 | cibulka |
2 | stroužky česneku |
sůl | |
pepř | |
2 | lžíce tymiánu |
500 g | listového těsta |
1 | vejce |
sezamová semínka | |
Na karamelizovanou cibulku: | |
---|---|
1 | lžíce olivového oleje |
3 | cibule |
120 g | třtinového cukru |
80 ml | sherry octa |
Postup přípravy
1. Nejprve udělejte karamelizovanou cibulku. Olej rozpalte ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte cibuli a na středním plameni 10 minut opékejte doměkka. Vsypte cukr, vlijte sherry ocet a vařte dalších 15 minut doměkka. Dejte stranou.
2. Troubu předehřejte na 200 °C. Mleté maso dejte do mísy a prsty ho prohněťte s jemně nasekanou cibulkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Těsto rozválejte
dotenka nebo jej rozrolujte a nakrájejte na 16 stejně velkých čtverců, doprostřed poloviny z nich rozdělte mleté maso, navrch karamelizovanou cibulku, přiklopte zbylými čtverci,
konce stlačte vidličkou, potřete vejcem a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut dozlatova. Zchladlé sekané zabalte s sebou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY