×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Meruňková marmeláda

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízo...
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová...
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Meruňková marmeláda

Co budete potřebovat

1,7 kg meruněk
700 g krupicového cukru
pektin nebo pektogel (množství podle návodu na obalu)
2 g kyseliny citronové

Jak na to?

Meruňky rozpulte a vypeckujte. Dejte do hrnce a při mírném varu rozvařte a pak propasírujte přes jemné síto nebo cedník. Získat byste měli asi kilogram meruňkového protlaku. K němu přidejte asi 150 g cukru a prudce vařte zhruba čtvrt hodiny. Bez přerušení varu přidejte pektin smíchaný
s trochou cukru a po několika minutách i zbytek cukru. Vařte do úplného rozpuštění cukru a pak přidejte kyselinu citronovou a vařte až do doby, než začne marmeláda rosolovatět. Naplňte skleničky, uzavřete a na 5 minut otočte víčkem dolů.

TIP:
Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte marmeládu a ihned zavíčkujte. Pro lepší přehled sklenice s marmeládami opatřete etiketami s datem zavařování. Dva gramy kyseliny citronové můžete nahradit i třemi lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Meruňková marmeláda

Velmi snadné Česká Zavařeniny Vaření Zavařeniny
Průměrné hodnocení 4 (27)

Co budete potřebovat

1,7 kg meruněk
700 g krupicového cukru
pektin nebo pektogel (množství podle návodu na obalu)
2 g kyseliny citronové

Jak na to?

Meruňky rozpulte a vypeckujte. Dejte do hrnce a při mírném varu rozvařte a pak propasírujte přes jemné síto nebo cedník. Získat byste měli asi kilogram meruňkového protlaku. K němu přidejte asi 150 g cukru a prudce vařte zhruba čtvrt hodiny. Bez přerušení varu přidejte pektin smíchaný
s trochou cukru a po několika minutách i zbytek cukru. Vařte do úplného rozpuštění cukru a pak přidejte kyselinu citronovou a vařte až do doby, než začne marmeláda rosolovatět. Naplňte skleničky, uzavřete a na 5 minut otočte víčkem dolů.

TIP:
Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte marmeládu a ihned zavíčkujte. Pro lepší přehled sklenice s marmeládami opatřete etiketami s datem zavařování. Dva gramy kyseliny citronové můžete nahradit i třemi lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Inspirujte se podobnými recepty