×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Meruňková marmeláda

Další recepty a články

Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s...
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s...
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky

Meruňková marmeláda

Co budete potřebovat

1,7 kg meruněk
700 g krupicového cukru
pektin nebo pektogel (množství podle návodu na obalu)
2 g kyseliny citronové

Jak na to?

Meruňky rozpulte a vypeckujte. Dejte do hrnce a při mírném varu rozvařte a pak propasírujte přes jemné síto nebo cedník. Získat byste měli asi kilogram meruňkového protlaku. K němu přidejte asi 150 g cukru a prudce vařte zhruba čtvrt hodiny. Bez přerušení varu přidejte pektin smíchaný
s trochou cukru a po několika minutách i zbytek cukru. Vařte do úplného rozpuštění cukru a pak přidejte kyselinu citronovou a vařte až do doby, než začne marmeláda rosolovatět. Naplňte skleničky, uzavřete a na 5 minut otočte víčkem dolů.

TIP:
Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte marmeládu a ihned zavíčkujte. Pro lepší přehled sklenice s marmeládami opatřete etiketami s datem zavařování. Dva gramy kyseliny citronové můžete nahradit i třemi lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Meruňková marmeláda

Velmi snadné Česká Zavařeniny Vaření Zavařeniny
Průměrné hodnocení 4 (40)

Co budete potřebovat

1,7 kg meruněk
700 g krupicového cukru
pektin nebo pektogel (množství podle návodu na obalu)
2 g kyseliny citronové

Jak na to?

Meruňky rozpulte a vypeckujte. Dejte do hrnce a při mírném varu rozvařte a pak propasírujte přes jemné síto nebo cedník. Získat byste měli asi kilogram meruňkového protlaku. K němu přidejte asi 150 g cukru a prudce vařte zhruba čtvrt hodiny. Bez přerušení varu přidejte pektin smíchaný
s trochou cukru a po několika minutách i zbytek cukru. Vařte do úplného rozpuštění cukru a pak přidejte kyselinu citronovou a vařte až do doby, než začne marmeláda rosolovatět. Naplňte skleničky, uzavřete a na 5 minut otočte víčkem dolů.

TIP:
Sklenice a víčka můžete sterilovat různými způsoby, poměrně spolehlivé a účinné je dát je do myčky. Do čistých a ještě horkých sklenic pak
přelévejte marmeládu a ihned zavíčkujte. Pro lepší přehled sklenice s marmeládami opatřete etiketami s datem zavařování. Dva gramy kyseliny citronové můžete nahradit i třemi lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky

Inspirujte se podobnými recepty