×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Melounové nanuky

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Melounové nanuky

Co budete potřebovat

2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
150 g červeného vodního melounu, bez jadérek, na kostičky
150 g melounu Cantaloupe, bez jadérek, na kostičky

Jak na to?

Nejprve udělejte cukrový sirup: cukr nasypte do rendlíku a zalijte ho 90 ml vody a na mírném plameni zahřívejte, aby se rozpustil. Pak přiveďte k varu a povařte 1 minutu. Dejte stranou a nechte zcela vychladnout. (Cukrového sirupu získáte okolo 125 ml.)
Do misky nebo džbánu nalijte sirup, přidejte citronovou šťávu a smíchejte. V mixéru nejprve rozmixujte kostičky vodního melounu a polovinu sirupu s citronem a pak kostičky melounu Cantaloupe a zbylý sirup s citronem, abyste získali dvě barevně odlišné melounové směsi. Červenou směs rozdělte do 8 tvořítek na nanuky (asi do poloviny každého tvořítka) a doprostřed zapíchněte dřívko. Dejte mrazit na 4 hodiny.
Pak každé tvořítko doplňte směsí z melounu Cantaloupe a mrazte další 4 hodiny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Melounové nanuky

Velmi snadné Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
150 g červeného vodního melounu, bez jadérek, na kostičky
150 g melounu Cantaloupe, bez jadérek, na kostičky

Jak na to?

Nejprve udělejte cukrový sirup: cukr nasypte do rendlíku a zalijte ho 90 ml vody a na mírném plameni zahřívejte, aby se rozpustil. Pak přiveďte k varu a povařte 1 minutu. Dejte stranou a nechte zcela vychladnout. (Cukrového sirupu získáte okolo 125 ml.)
Do misky nebo džbánu nalijte sirup, přidejte citronovou šťávu a smíchejte. V mixéru nejprve rozmixujte kostičky vodního melounu a polovinu sirupu s citronem a pak kostičky melounu Cantaloupe a zbylý sirup s citronem, abyste získali dvě barevně odlišné melounové směsi. Červenou směs rozdělte do 8 tvořítek na nanuky (asi do poloviny každého tvořítka) a doprostřed zapíchněte dřívko. Dejte mrazit na 4 hodiny.
Pak každé tvořítko doplňte směsí z melounu Cantaloupe a mrazte další 4 hodiny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty