×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Melitzanosalata

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Melitzanosalata

Co budete potřebovat

2 lilky
2 stroužky česneku
1 malá cibule
olivový olej
1 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
1 hrst černých oliv
pár snítek hladkolisté petrželky
chléb pita k podávání

Jak na to?

Lilky propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pobudou tam asi 45 minut.
Z upečených lilků vydlabejte dužinu a vidličkou ji rozmělněte. Přidejte utřený česnek, nadrobno posekanou cibuli, poctivou dávku olivového oleje a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs pořádně promíchejte a dejte vychladit.
Nakonec ještě zakápněte olivovým olejem a ozdobte černými olivami a nasekanou petrželkou.
Podávejte s chlebem pita.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Melitzanosalata

Předkrm Velmi snadné Řecká Vegetariánské Bez laktózy Vegetariánské Veganské Jako v taverně , Petržel kadeřavá Magazín 6/2017 (Letní speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 lilky
2 stroužky česneku
1 malá cibule
olivový olej
1 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
1 hrst černých oliv
pár snítek hladkolisté petrželky
chléb pita k podávání

Jak na to?

Lilky propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pobudou tam asi 45 minut.
Z upečených lilků vydlabejte dužinu a vidličkou ji rozmělněte. Přidejte utřený česnek, nadrobno posekanou cibuli, poctivou dávku olivového oleje a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs pořádně promíchejte a dejte vychladit.
Nakonec ještě zakápněte olivovým olejem a ozdobte černými olivami a nasekanou petrželkou.
Podávejte s chlebem pita.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.