×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Masopustní koblížky se švestkovými povidly

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z...
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Masopustní koblížky se švestkovými povidly

Tip do kuchyně

 

Koblížky smažené v oleji jsou tmavší a mají kulatý tvar.
Koblížky pečené v troubě jsou světlejší a méně „vyskočí“.

Co budete potřebovat

250 ml vlažného mléka
30 g droždí
1⁄2 lžičky cukru
500 g hladké mouky
80 g cukru
1 balení vanilkového cukru
1 žloutek
80 g másla
300 g švestkových povidel
vejce, máslo a rum na potření
moučkový cukr na posypání

Jak na to?

1. Do 50 ml mléka rozdrobte droždí a 1⁄2 lžičky cukru. Nechte 15–20 minut na teplém místě. Hotový kvásek smíchejte s moukou, zbylým mlékem, 80 g cukru, vanilkovým cukrem, žloutkem, máslem pokojové teploty a vypracujte těsto. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
2. Vál lehce posypte moukou. Nakynuté těsto vyválejte na plát vysoký 1 cm.
3. Pomocí sklenice vykrajujte kolečka.
4. Na polovinu z nich doprostřed naneste lžíci povidel, přikryjte druhým kolečkem a kraje spojte prsty. Nandejte na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Koblihy potřete vejcem a pečte 15–20 minut na 170 °C. Ihned po vytažení z trouby je pomažte rozpuštěným máslem s rumem a lehce zasypte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masopustní koblížky se švestkovými povidly

Hlavní chod Snadné Česká Sladká jídla Vegetariánské Magazín 2/2019 Počet porcí: 30 kusů
Průměrné hodnocení 3 (9)
Koblihy představovaly základ sladkého pohoštění maškarním průvodům. Tradičně se připravovaly smažené na másle nebo sádle a plnily se povidly či marmeládou. Vyhýbáte se smažení? Máme pro vás recept na pečené koblížky v troubě! Koblížky smažené v oleji jsou tmavší a mají kulatý tvar. Koblížky pečené v troubě jsou světlejší a méně „vyskočí“.

Tip do kuchyně

 

Koblížky smažené v oleji jsou tmavší a mají kulatý tvar.
Koblížky pečené v troubě jsou světlejší a méně „vyskočí“.

Co budete potřebovat

250 ml vlažného mléka
30 g droždí
1⁄2 lžičky cukru
500 g hladké mouky
80 g cukru
1 balení vanilkového cukru
1 žloutek
80 g másla
300 g švestkových povidel
vejce, máslo a rum na potření
moučkový cukr na posypání

Jak na to?

1. Do 50 ml mléka rozdrobte droždí a 1⁄2 lžičky cukru. Nechte 15–20 minut na teplém místě. Hotový kvásek smíchejte s moukou, zbylým mlékem, 80 g cukru, vanilkovým cukrem, žloutkem, máslem pokojové teploty a vypracujte těsto. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout.
2. Vál lehce posypte moukou. Nakynuté těsto vyválejte na plát vysoký 1 cm.
3. Pomocí sklenice vykrajujte kolečka.
4. Na polovinu z nich doprostřed naneste lžíci povidel, přikryjte druhým kolečkem a kraje spojte prsty. Nandejte na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Koblihy potřete vejcem a pečte 15–20 minut na 170 °C. Ihned po vytažení z trouby je pomažte rozpuštěným máslem s rumem a lehce zasypte moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu
Knedlíky broskvové z tofu

Inspirujte se podobnými recepty