Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMarinovaná hovězí žebra
Albert logoAlbert logo
  • Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra

Marinovaná hovězí žebra

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Med 2 plž
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Hořčičné semínko 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí žebro 1,5 kg
  • Pomeranč 1 ks
  • Salátová okurka 2 ks
  • Citron 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Chilli paprička jalapeňo 1 ks
  • Polníček 100 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Med 2 plž
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Hořčičné semínko 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí žebro 1,5 kg
  • Pomeranč 1 ks
  • Salátová okurka 2 ks
  • Citron 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Chilli paprička jalapeňo 1 ks
  • Polníček 100 g

Příprava

1
V misce smíchejte med s olivovým olejem, škrobem, prolisovanými stroužky česneku, pomletým hořčičným semínkem, solí a pepřem. Kořenicí směs vmasírujte do žeber a dejte na 30 minut do lednice.
2
Žebra dejte na gril a grilujte zakrytá asi 3 hodiny. Přesuňte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout.
3
Omytý pomeranč nakrájejte na plátky a dejte opéct na gril, dokud se neobjeví mřížka. Omytou salátovou okurku podélně nakrájejte pomocí škrabky na dlouhé stuhy. Cibuli oloupejte a polovinu pokrájejte na tenké měsíčky. Pomeranč v míse smíchejte s okurkou a cibulí, 2 lžícemi citronové šťávy, bílým vinným octem, pokrájenou petrželkou, na kolečka pokrájenou papričkou jalapeño a polníčkem.
4
Maso zbavte kostí a pokrájejte na tenké plátky. Servírujte se salátem.
1
V misce smíchejte med s olivovým olejem, škrobem, prolisovanými stroužky česneku, pomletým hořčičným semínkem, solí a pepřem. Kořenicí směs vmasírujte do žeber a dejte na 30 minut do lednice.
2
Žebra dejte na gril a grilujte zakrytá asi 3 hodiny. Přesuňte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout.
3
Omytý pomeranč nakrájejte na plátky a dejte opéct na gril, dokud se neobjeví mřížka. Omytou salátovou okurku podélně nakrájejte pomocí škrabky na dlouhé stuhy. Cibuli oloupejte a polovinu pokrájejte na tenké měsíčky. Pomeranč v míse smíchejte s okurkou a cibulí, 2 lžícemi citronové šťávy, bílým vinným octem, pokrájenou petrželkou, na kolečka pokrájenou papričkou jalapeño a polníčkem.
4
Maso zbavte kostí a pokrájejte na tenké plátky. Servírujte se salátem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 21 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 21 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.