Mandarinkový koláč
Ingredience
krupice a máslo na vymazání a vysypání plechu | |
120 g | másla, změklého |
130 g | krupicového cukru |
nastrouhaná kůra z ½ citronu | |
špetka soli | |
3 | vejce |
750 g | polotučného tvarohu |
40 g | krupice |
1 | sáček kypřicího prášku do pečiva |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Oloupejte 4 mandarinky a nakrájejte je na ½ cm silná kolečka. Ze zbylé mandarinky vymačkejte šťávu. Plech vymažte máslem a vysypejte krupicí.
Máslo, cukr, citronovou kůru a špetku soli šlehejte elektrickým šlehačem alespoň 8 minut, až je směs hezky krémová. Postupně zašlehejte po jednom vejci. Pak přidejte tvaroh, mandarinkovou šťávu a krupici smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Vyšlehejte dohladka.
Těsto naneste rovnoměrně na připravený plech, navrch položte nakrájená mandarinková kolečka. Pečte v předehřáté troubě 30–35 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY