×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Malinový ‚štrúdl‘

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Malinový ‚štrúdl‘

Co budete potřebovat

2 pláty listového těsta
375 g čerstvých malin
1 vanilkový lusk
220 g krupicového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
40 g másla
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Jeden plát těsta roztáhněte na plech vyložený pečicím papírem a pečte jej 15–20 mi­nut dozlatova. Těsto se pečením nafoukne a nadzvedne, vyndejte jej z trouby a vnitřek zamáčkněte opatrně dovnitř. Maliny smíchejte v míse s vanil­kovou dření, cukrem, škrobem a más­lem (maliny můžete malinko rozmačkat vidličkou) a směs dejte doprostřed upečeného těsta, opatrně přiklopte druhým plátem, konce přitlačte k sobě a pečte dalších 30–35 minut. Nech­te zchladnout. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tip - Dezert podávejte s pořádnou vrstvou šlehačky. Budete v ráji!





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malinový ‚štrúdl‘

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

2 pláty listového těsta
375 g čerstvých malin
1 vanilkový lusk
220 g krupicového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
40 g másla
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Jeden plát těsta roztáhněte na plech vyložený pečicím papírem a pečte jej 15–20 mi­nut dozlatova. Těsto se pečením nafoukne a nadzvedne, vyndejte jej z trouby a vnitřek zamáčkněte opatrně dovnitř. Maliny smíchejte v míse s vanil­kovou dření, cukrem, škrobem a más­lem (maliny můžete malinko rozmačkat vidličkou) a směs dejte doprostřed upečeného těsta, opatrně přiklopte druhým plátem, konce přitlačte k sobě a pečte dalších 30–35 minut. Nech­te zchladnout. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tip - Dezert podávejte s pořádnou vrstvou šlehačky. Budete v ráji!

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty