×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Malinový ‚štrúdl‘
nad 60 minut , Dezert , Snadné , Česká , Moučníky a koláče ,

Malinový ‚štrúdl‘

Co budu potřebovat

2 pláty listového těsta
375 g čerstvých malin
1 vanilkový lusk
220 g krupicového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
40 g másla
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Jeden plát těsta roztáhněte na plech vyložený pečicím papírem a pečte jej 15–20 mi­nut dozlatova. Těsto se pečením nafoukne a nadzvedne, vyndejte jej z trouby a vnitřek zamáčkněte opatrně dovnitř. Maliny smíchejte v míse s vanil­kovou dření, cukrem, škrobem a más­lem (maliny můžete malinko rozmačkat vidličkou) a směs dejte doprostřed upečeného těsta, opatrně přiklopte druhým plátem, konce přitlačte k sobě a pečte dalších 30–35 minut. Nech­te zchladnout. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tip - Dezert podávejte s pořádnou vrstvou šlehačky. Budete v ráji!

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bábovičky s citronovým kompotem

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Čokoládová bábovka pro děti

    Moučníky a koláče 45 minut
  • Medová bábovka

    Moučníky a koláče 30 minut