
Malinová marmeláda s mátou
Postup přípravy
Zavařeniny známe převážně od našich babiček. Co takhle si ji jednou připravit doma sami? Je to velmi jednoduché.
1) Maliny nasypte do hrnce, rozvařte je bez podlití vodou a propasírujte přes jemné síto, abyste získali zhruba kilogram malinového protlaku.
2) Ten dejte do hrnce a spolu se 100 g cukru přiveďte k varu a prudce vařte 15 minut.
3) Gelfix smíchejte s trochou cukru, přidejte k malinám a za několik minut vsypte i zbylý cukr. Současně přidejte citronovou šťávu a několik minut vařte.
4) Do každé skleničky dejte pár lístků čerstvé máty, zalijte marmeládou, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.
Pomohl vám recept?
47hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod