Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1,5 kg malin
500 g krupicového cukru
gelfix 2:1
4 lžíce citronové šťávy
svazek čerstvé máty

Postup přípravy

Zavařeniny známe převážně od našich babiček. Co takhle si ji jednou připravit doma sami? Je to velmi jednoduché.

1) Maliny nasypte do hrnce, rozvařte je bez podlití vodou a propasírujte přes jemné síto, abyste získali zhruba kilogram malinového protlaku.

2) Ten dejte do hrnce a spolu se 100 g cukru přiveďte k varu a prudce vařte 15 minut.

3) Gelfix smíchejte s trochou cukru, přidejte k malinám a za několik minut vsypte i zbylý cukr. Současně přidejte citronovou šťávu a několik minut vařte.

4) Do každé skleničky dejte pár lístků čerstvé máty, zalijte marmeládou, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.

Pomohl vám recept?
47hodnocení4

Další videorecepty