Malinová linecká kolečka se dvěma náplněmi
Ingredience
550 g | hladké mouky |
320 g | másla |
160 g | moučkového cukru |
3 | vejce |
1 | citron |
1 | hrst lyofilizovaných malin |
150 g | bílé čokolády |
50 ml | smetany ke šlehání (31 %) |
200 g | malinového džemu |
Postup přípravy
1. V míse smíchejte 500 g mouky, 320 g měkkého másla, 160 g moučkového cukru, 3 žloutky a lžičku citronové šťávy a uhněťte v hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 3 hodiny odležet do lednice.
2. Pomoučněte si vál, těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na placku silnou 3 mm. Lyofilizované maliny rozdrťte v dlaních a posypte jimi vyválenou placku. Maliny válečkem zatlačte do těsta. Z těsta vykrájejte kolečka o průměru 4 cm. Kolečka přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 150 °C 15 minut dozlatova.
3. Připravte si vodní lázeň. Do ohnivzdorné misky nalámejte 150 g bílé čokolády a rozpusťte ji nad lázní. V rendlíku přiveďte 50 ml smetany pod bod varu a následně po jedné třetině stěrkou zapracujte smetanu do čokolády na hladký krém. Čokoládový krém přelijte do misky a přikryjte potravinářskou fólií na hladinu krému. Dejte vychladit na 15 minut do lednice.
4. Do cukrářského pytlíku přendejte 200 g malinového džemu a nastříkejte ho na polovinu lineckých koleček. Krém z bílé čokolády přendejte do cukrářského pytlíku, nastříkejte opatrně na džem a přilepte druhým kolečkem. Ta nejlahodnější linecká kolečka jsou připravena!
TIP: Pokud spěcháte, využijte naše hotové linecké těsto Albert!
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY