Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Makový závin

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Makový závin

Co budete potřebovat

55 ml slunečnicového oleje
200 g hladké mouky
100 ml vody
320 g mletého máku
2 ks badyánu
2 ks celé skořice
500 ml plnotučného mléka
150 g třtinového cukru
2 lžíce rumu
40 g strouhanky
8 ks sušených švestek
10 ks mražených malin
30 g másla

Jak na to?

1. Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.

2. Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.

3. Připravte si makovou náplň. Mák, badyán, skořici, mléko, cukr a rum smíchejte v hrnci. Nechte 10 minut provařit, až se vše zredukuje a budete mít pastovitou konzistenci. Odstraňte kousky koření a nechte vychladnout.

4. Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.

5. Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.

6. Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou. Pak poklaďte závin makovou náplní do ¼ šířky těsta, střídavě do ní zapichujte švestky a maliny a celou směs zabalte do těsta.

7. Nakonec pomažte rozpuštěným máslem a pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Makový závin

Dezert Snadné Sladká jídla Oslava Vegetariánské Videorecept Magazín 11/2020 Počet porcí: 30 cm
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

55 ml slunečnicového oleje
200 g hladké mouky
100 ml vody
320 g mletého máku
2 ks badyánu
2 ks celé skořice
500 ml plnotučného mléka
150 g třtinového cukru
2 lžíce rumu
40 g strouhanky
8 ks sušených švestek
10 ks mražených malin
30 g másla

Jak na to?

1. Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.

2. Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.

3. Připravte si makovou náplň. Mák, badyán, skořici, mléko, cukr a rum smíchejte v hrnci. Nechte 10 minut provařit, až se vše zredukuje a budete mít pastovitou konzistenci. Odstraňte kousky koření a nechte vychladnout.

4. Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.

5. Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.

6. Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou. Pak poklaďte závin makovou náplní do ¼ šířky těsta, střídavě do ní zapichujte švestky a maliny a celou směs zabalte do těsta.

7. Nakonec pomažte rozpuštěným máslem a pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty