M’hencha
Ingredience
200 g | mandlí |
80 g | mandlové mouky |
120 g | krupicového cukru |
80 g | moučkového cukru |
1–2 | bílky |
1 | lžíce pomerančové kůry |
½ | lžičky mleté skořice |
1/4 | lžičky mletého badyánu |
500 g | listového těsta |
60 g | másla |
skořicový cukr | |
med | |
zakysaná smetana |
Postup přípravy
1. Sekané mandle, mandlovou mouku, krupicový i moučkový cukr, bílky, jemně mletou pomerančovou kůru, skořici a badyán rozmixujte najemno v robotu a směs přendejte do mísy.
2. Troubu předehřejte na 180 °C a kulatou formu o průměru 18 centimetrů vymažte máslem. 3. Listové těsto rozválejte dotenka, potřete ho asi polovinou másla, navrch dejte mandlovou směs, zarolujte do úzké ruličky a stočte ji do šneka. Dejte ho do formy a 35–40 minut pečte dozlatova.
4. Podávejte posypané skořicovým cukrem, polité medem, nejlépe se zakysanou smetanou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY