Na základě nařízení vlády upravujeme otvírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept M’hencha

Další recepty a články

Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník

M’hencha

Co budete potřebovat

200 g mandlí
80 g mandlové mouky
120 g krupicového cukru
80 g moučkového cukru
1–2 bílky
1 lžíce pomerančové kůry
½ lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého badyánu
500 g listového těsta
60 g másla
skořicový cukr
med
zakysaná smetana

Jak na to?

1. Sekané mandle, mandlovou mouku, krupicový i moučkový cukr, bílky, jemně mletou pomerančovou kůru, skořici a badyán rozmixujte najemno v robotu a směs přendejte do mísy.
2. Troubu předehřejte na 180 °C a kulatou formu o průměru 18 centimetrů vymažte máslem. 3. Listové těsto rozválejte dotenka, potřete ho asi polovinou másla, navrch dejte mandlovou směs, zarolujte do úzké ruličky a stočte ji do šneka. Dejte ho do formy a 35–40 minut pečte dozlatova.
4. Podávejte posypané skořicovým cukrem, polité medem, nejlépe se zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

M’hencha

Dezert Snadné Východoevropská Moučníky a koláče Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

200 g mandlí
80 g mandlové mouky
120 g krupicového cukru
80 g moučkového cukru
1–2 bílky
1 lžíce pomerančové kůry
½ lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého badyánu
500 g listového těsta
60 g másla
skořicový cukr
med
zakysaná smetana

Jak na to?

1. Sekané mandle, mandlovou mouku, krupicový i moučkový cukr, bílky, jemně mletou pomerančovou kůru, skořici a badyán rozmixujte najemno v robotu a směs přendejte do mísy.
2. Troubu předehřejte na 180 °C a kulatou formu o průměru 18 centimetrů vymažte máslem. 3. Listové těsto rozválejte dotenka, potřete ho asi polovinou másla, navrch dejte mandlovou směs, zarolujte do úzké ruličky a stočte ji do šneka. Dejte ho do formy a 35–40 minut pečte dozlatova.
4. Podávejte posypané skořicovým cukrem, polité medem, nejlépe se zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník

Inspirujte se podobnými recepty