Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLosos s limetkou a chilli
Albert logoAlbert logo
  • Losos s limetkou a chilli

Losos s limetkou a chilli

Losos s limetkou a chilli
Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 30 g
  • Limetková šťáva 2 plž
  • Limetková kůra 1 člž
  • Limetka 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Sůl 1/2 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Paprika mletá uzená 1/2 člž
  • Losos filet 750 g
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Med 2 člž
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Máslo 30 g
  • Limetková šťáva 2 plž
  • Limetková kůra 1 člž
  • Limetka 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Sůl 1/2 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Paprika mletá uzená 1/2 člž
  • Losos filet 750 g
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Med 2 člž
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.

Příprava

1
Troubu předehřejte na 190 °C. V pánvi smíchejte limetkovou šťávu, drcené chilli, med, česnek a sůl. Přiveďte k mírnému varu a svařte na polovinu objemu. Pak vmíchejte polovinu másla, sundejte z plamene a za stálého kroužení pánví nechte máslo rozpustit. Vraťte na oheň a to samé udělejte se zbývajícím máslem.
2
Lososa položte na velký kus alobalu. Mašlovačkou dobře potřete lososa připravenou marinádou. Posypte kmínem, uzenou paprikou a limetkovou kůrou. Zabalte do alobalu, utěsněte všechny strany, aby neutekla ani kapka šťávy.
3
Pečte 12–15 minut, nebo dokud maso nezpevní. Rozevřete alobal a nechte rybu ještě 2–3 minuty péct, raději za stálého dozoru. Vyndejte z trouby, posypte čerstvým koriandrem a hned podávejte se zeleninovým salátem nebo s rýži.
1
Troubu předehřejte na 190 °C. V pánvi smíchejte limetkovou šťávu, drcené chilli, med, česnek a sůl. Přiveďte k mírnému varu a svařte na polovinu objemu. Pak vmíchejte polovinu másla, sundejte z plamene a za stálého kroužení pánví nechte máslo rozpustit. Vraťte na oheň a to samé udělejte se zbývajícím máslem.
2
Lososa položte na velký kus alobalu. Mašlovačkou dobře potřete lososa připravenou marinádou. Posypte kmínem, uzenou paprikou a limetkovou kůrou. Zabalte do alobalu, utěsněte všechny strany, aby neutekla ani kapka šťávy.
3
Pečte 12–15 minut, nebo dokud maso nezpevní. Rozevřete alobal a nechte rybu ještě 2–3 minuty péct, raději za stálého dozoru. Vyndejte z trouby, posypte čerstvým koriandrem a hned podávejte se zeleninovým salátem nebo s rýži.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.