×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lívance z podmáslí
30 minut , Dezert , Velmi snadné , Sladká jídla ,

Lívance z podmáslí

Co budu potřebovat

1 vejce Nyní v akci
240 ml podmáslí
120 ml zakysané smetany
1 lžíce másla, rozpuštěného + na vytření lívanečníku
160–170 g hladké mouky
1 a ½ lžičky prášku do pečiva Nyní v akci
1 lžička jedlé sody
špetka soli
1 lžíce cukru Nyní v akci
K PODÁVÁNÍ
čerstvé ovoce, javorový sirup

Jak na to?

V míse prošlehejte vejce, podmáslí a zakysanou smetanu. Přidejte všechny ostatní suroviny a vše smíchejte. Lívanečník vytřete máslem a lívance postupně z obou stran opékejte dozlatova. Podávejte s čerstvým ovocem přelité javorovým sirupem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj