×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lívance s ovesnými vločkami a medem

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové...
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Lívance s ovesnými vločkami a medem

Co budete potřebovat

65 g hladké mouky
30 g celozrnné mouky
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky soli
240 ml plnotučného mléka
3 lžíce medu
1 velké vejce
25 g ovesných vloček
20 g másla (nebo 1 lžíce rostlinného oleje)
K podávání
med nebo javorový sirup

Jak na to?

V míse promíchám obě mouky s práškem do pečiva, skořicí a solí. Do jiné mísy naliju mléko, přidám med a vejce a šlehám, až se med v mléce rozpustí. Směs vliju do mísy k mouce a promíchám. Malé hrudky v těstě mi nevadí, klidně je tam nechám. Pak zlehka vmíchám ovesné vločky. Lívance opeču na pánvi s troškou tuku.
Upečené lívanečky dávám do vyhřáté mísy, aby zůstaly teplé, dokud nespotřebuju všechno těsto. A hned je stavím na stůl polité sirupem nebo medem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívance s ovesnými vločkami a medem

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

65 g hladké mouky
30 g celozrnné mouky
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky soli
240 ml plnotučného mléka
3 lžíce medu
1 velké vejce
25 g ovesných vloček
20 g másla (nebo 1 lžíce rostlinného oleje)
K podávání
med nebo javorový sirup

Jak na to?

V míse promíchám obě mouky s práškem do pečiva, skořicí a solí. Do jiné mísy naliju mléko, přidám med a vejce a šlehám, až se med v mléce rozpustí. Směs vliju do mísy k mouce a promíchám. Malé hrudky v těstě mi nevadí, klidně je tam nechám. Pak zlehka vmíchám ovesné vločky. Lívance opeču na pánvi s troškou tuku.
Upečené lívanečky dávám do vyhřáté mísy, aby zůstaly teplé, dokud nespotřebuju všechno těsto. A hned je stavím na stůl polité sirupem nebo medem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Inspirujte se podobnými recepty