Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Lívance s ovesnými vločkami a medem

Další recepty a články

Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky...
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto...
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin

Lívance s ovesnými vločkami a medem

Co budete potřebovat

65 g hladké mouky
30 g celozrnné mouky
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky soli
240 ml plnotučného mléka
3 lžíce medu
1 velké vejce
25 g ovesných vloček
20 g másla (nebo 1 lžíce rostlinného oleje)
K podávání
med nebo javorový sirup

Jak na to?

V míse promíchám obě mouky s práškem do pečiva, skořicí a solí. Do jiné mísy naliju mléko, přidám med a vejce a šlehám, až se med v mléce rozpustí. Směs vliju do mísy k mouce a promíchám. Malé hrudky v těstě mi nevadí, klidně je tam nechám. Pak zlehka vmíchám ovesné vločky. Lívance opeču na pánvi s troškou tuku.
Upečené lívanečky dávám do vyhřáté mísy, aby zůstaly teplé, dokud nespotřebuju všechno těsto. A hned je stavím na stůl polité sirupem nebo medem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívance s ovesnými vločkami a medem

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

65 g hladké mouky
30 g celozrnné mouky
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky soli
240 ml plnotučného mléka
3 lžíce medu
1 velké vejce
25 g ovesných vloček
20 g másla (nebo 1 lžíce rostlinného oleje)
K podávání
med nebo javorový sirup

Jak na to?

V míse promíchám obě mouky s práškem do pečiva, skořicí a solí. Do jiné mísy naliju mléko, přidám med a vejce a šlehám, až se med v mléce rozpustí. Směs vliju do mísy k mouce a promíchám. Malé hrudky v těstě mi nevadí, klidně je tam nechám. Pak zlehka vmíchám ovesné vločky. Lívance opeču na pánvi s troškou tuku.
Upečené lívanečky dávám do vyhřáté mísy, aby zůstaly teplé, dokud nespotřebuju všechno těsto. A hned je stavím na stůl polité sirupem nebo medem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin

Inspirujte se podobnými recepty