Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

65 g hladké mouky
30 g celozrnné mouky
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky soli
240 ml plnotučného mléka
3 lžíce medu
1 velké vejce
25 g ovesných vloček
20 g másla (nebo 1 lžíce rostlinného oleje)
K podávání
med nebo javorový sirup

Postup přípravy

V míse promíchám obě mouky s práškem do pečiva, skořicí a solí. Do jiné mísy naliju mléko, přidám med a vejce a šlehám, až se med v mléce rozpustí. Směs vliju do mísy k mouce a promíchám. Malé hrudky v těstě mi nevadí, klidně je tam nechám. Pak zlehka vmíchám ovesné vločky. Lívance opeču na pánvi s troškou tuku.
Upečené lívanečky dávám do vyhřáté mísy, aby zůstaly teplé, dokud nespotřebuju všechno těsto. A hned je stavím na stůl polité sirupem nebo medem.

Pomohl vám recept?
11hodnocení3

Další videorecepty