×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lívance s ovesnými vločkami a medem

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Lívance s ovesnými vločkami a medem

Co budete potřebovat

65 g hladké mouky
30 g celozrnné mouky
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky soli
240 ml plnotučného mléka
3 lžíce medu
1 velké vejce
25 g ovesných vloček
20 g másla (nebo 1 lžíce rostlinného oleje)
K podávání
med nebo javorový sirup

Jak na to?

V míse promíchám obě mouky s práškem do pečiva, skořicí a solí. Do jiné mísy naliju mléko, přidám med a vejce a šlehám, až se med v mléce rozpustí. Směs vliju do mísy k mouce a promíchám. Malé hrudky v těstě mi nevadí, klidně je tam nechám. Pak zlehka vmíchám ovesné vločky. Lívance opeču na pánvi s troškou tuku.
Upečené lívanečky dávám do vyhřáté mísy, aby zůstaly teplé, dokud nespotřebuju všechno těsto. A hned je stavím na stůl polité sirupem nebo medem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívance s ovesnými vločkami a medem

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

65 g hladké mouky
30 g celozrnné mouky
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky soli
240 ml plnotučného mléka
3 lžíce medu
1 velké vejce
25 g ovesných vloček
20 g másla (nebo 1 lžíce rostlinného oleje)
K podávání
med nebo javorový sirup

Jak na to?

V míse promíchám obě mouky s práškem do pečiva, skořicí a solí. Do jiné mísy naliju mléko, přidám med a vejce a šlehám, až se med v mléce rozpustí. Směs vliju do mísy k mouce a promíchám. Malé hrudky v těstě mi nevadí, klidně je tam nechám. Pak zlehka vmíchám ovesné vločky. Lívance opeču na pánvi s troškou tuku.
Upečené lívanečky dávám do vyhřáté mísy, aby zůstaly teplé, dokud nespotřebuju všechno těsto. A hned je stavím na stůl polité sirupem nebo medem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty