×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lívance s ovesnými vločkami a medem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Lívance s ovesnými vločkami a medem

Co budete potřebovat

65 g hladké mouky
30 g celozrnné mouky
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky soli
240 ml plnotučného mléka
3 lžíce medu
1 velké vejce
25 g ovesných vloček
20 g másla (nebo 1 lžíce rostlinného oleje)
K podávání
med nebo javorový sirup

Jak na to?

V míse promíchám obě mouky s práškem do pečiva, skořicí a solí. Do jiné mísy naliju mléko, přidám med a vejce a šlehám, až se med v mléce rozpustí. Směs vliju do mísy k mouce a promíchám. Malé hrudky v těstě mi nevadí, klidně je tam nechám. Pak zlehka vmíchám ovesné vločky. Lívance opeču na pánvi s troškou tuku.
Upečené lívanečky dávám do vyhřáté mísy, aby zůstaly teplé, dokud nespotřebuju všechno těsto. A hned je stavím na stůl polité sirupem nebo medem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívance s ovesnými vločkami a medem

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

65 g hladké mouky
30 g celozrnné mouky
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky soli
240 ml plnotučného mléka
3 lžíce medu
1 velké vejce
25 g ovesných vloček
20 g másla (nebo 1 lžíce rostlinného oleje)
K podávání
med nebo javorový sirup

Jak na to?

V míse promíchám obě mouky s práškem do pečiva, skořicí a solí. Do jiné mísy naliju mléko, přidám med a vejce a šlehám, až se med v mléce rozpustí. Směs vliju do mísy k mouce a promíchám. Malé hrudky v těstě mi nevadí, klidně je tam nechám. Pak zlehka vmíchám ovesné vločky. Lívance opeču na pánvi s troškou tuku.
Upečené lívanečky dávám do vyhřáté mísy, aby zůstaly teplé, dokud nespotřebuju všechno těsto. A hned je stavím na stůl polité sirupem nebo medem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty