×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Mřížkový koláč z lineckého těsta

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Mřížkový koláč z lineckého těsta

Tip do kuchyně

 

Před podáváním nechte koláč vychladit.

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
3 žloutky + 1 žloutek na potření těsta
100 g pražených mandlí, mletých
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 lžička skořice
1 lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
150 g studeného másla, na kousky
300 g džemu z červeného rybízu
120 g mandlových lupínků

Jak na to?

Linecké cukroví jistě znáte. Ale co linecký koláč? Ten už jste někdy jedli nebo pekli? Zde je recept.

1) Mouku smíchejte s cukrem a důkladně našlehanými žloutky, postupně přidávejte mleté mandle, citronovou kůru, skořici, hřebíček a sůl. Poté do těsta rychle zapracujte i máslo.

2) Vytvarujte bochánek a dejte ho na hodinu odpočívat do ledničky.

3) Pak oddělte zhruba čtvrtinu a tu vraťte do ledničky. Ze zbytku vyválejte plát silný půl centimetru.

4) Přeneste jej do kulaté formy (o průměru 23 centimetrů) a zlehka jej přimáčkněte, zejména u okraje.

5) Přečnívající těsto odkrojte a dno na mnoha místech propíchejte vidličkou – nebudou se na něm tvořit bubliny. Těsto potřete džemem.

6) Zbylé těsto rovněž vyválejte, rádýlkem ho pokrájejte na proužky a z těch utvořte na koláči mřížku.

7) Těsto potřete žloutkem a obvod koláče posypte mandlovými lupínky.

8) Pečte při 180 °C zhruba 25 až 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mřížkový koláč z lineckého těsta

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (36)

Tip do kuchyně

 

Před podáváním nechte koláč vychladit.

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
3 žloutky + 1 žloutek na potření těsta
100 g pražených mandlí, mletých
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 lžička skořice
1 lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
150 g studeného másla, na kousky
300 g džemu z červeného rybízu
120 g mandlových lupínků

Jak na to?

Linecké cukroví jistě znáte. Ale co linecký koláč? Ten už jste někdy jedli nebo pekli? Zde je recept.

1) Mouku smíchejte s cukrem a důkladně našlehanými žloutky, postupně přidávejte mleté mandle, citronovou kůru, skořici, hřebíček a sůl. Poté do těsta rychle zapracujte i máslo.

2) Vytvarujte bochánek a dejte ho na hodinu odpočívat do ledničky.

3) Pak oddělte zhruba čtvrtinu a tu vraťte do ledničky. Ze zbytku vyválejte plát silný půl centimetru.

4) Přeneste jej do kulaté formy (o průměru 23 centimetrů) a zlehka jej přimáčkněte, zejména u okraje.

5) Přečnívající těsto odkrojte a dno na mnoha místech propíchejte vidličkou – nebudou se na něm tvořit bubliny. Těsto potřete džemem.

6) Zbylé těsto rovněž vyválejte, rádýlkem ho pokrájejte na proužky a z těch utvořte na koláči mřížku.

7) Těsto potřete žloutkem a obvod koláče posypte mandlovými lupínky.

8) Pečte při 180 °C zhruba 25 až 30 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty