×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mřížkový koláč z lineckého těsta

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Mřížkový koláč z lineckého těsta

Tip do kuchyně

 

Před podáváním nechte koláč vychladit.

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
3 žloutky + 1 žloutek na potření těsta
100 g pražených mandlí, mletých
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 lžička skořice
1 lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
150 g studeného másla, na kousky
300 g džemu z červeného rybízu
120 g mandlových lupínků

Jak na to?

Linecké cukroví jistě znáte. Ale co linecký koláč? Ten už jste někdy jedli nebo pekli? Zde je recept.

1) Mouku smíchejte s cukrem a důkladně našlehanými žloutky, postupně přidávejte mleté mandle, citronovou kůru, skořici, hřebíček a sůl. Poté do těsta rychle zapracujte i máslo.

2) Vytvarujte bochánek a dejte ho na hodinu odpočívat do ledničky.

3) Pak oddělte zhruba čtvrtinu a tu vraťte do ledničky. Ze zbytku vyválejte plát silný půl centimetru.

4) Přeneste jej do kulaté formy (o průměru 23 centimetrů) a zlehka jej přimáčkněte, zejména u okraje.

5) Přečnívající těsto odkrojte a dno na mnoha místech propíchejte vidličkou – nebudou se na něm tvořit bubliny. Těsto potřete džemem.

6) Zbylé těsto rovněž vyválejte, rádýlkem ho pokrájejte na proužky a z těch utvořte na koláči mřížku.

7) Těsto potřete žloutkem a obvod koláče posypte mandlovými lupínky.

8) Pečte při 180 °C zhruba 25 až 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mřížkový koláč z lineckého těsta

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (60)

Tip do kuchyně

 

Před podáváním nechte koláč vychladit.

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
3 žloutky + 1 žloutek na potření těsta
100 g pražených mandlí, mletých
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 lžička skořice
1 lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
150 g studeného másla, na kousky
300 g džemu z červeného rybízu
120 g mandlových lupínků

Jak na to?

Linecké cukroví jistě znáte. Ale co linecký koláč? Ten už jste někdy jedli nebo pekli? Zde je recept.

1) Mouku smíchejte s cukrem a důkladně našlehanými žloutky, postupně přidávejte mleté mandle, citronovou kůru, skořici, hřebíček a sůl. Poté do těsta rychle zapracujte i máslo.

2) Vytvarujte bochánek a dejte ho na hodinu odpočívat do ledničky.

3) Pak oddělte zhruba čtvrtinu a tu vraťte do ledničky. Ze zbytku vyválejte plát silný půl centimetru.

4) Přeneste jej do kulaté formy (o průměru 23 centimetrů) a zlehka jej přimáčkněte, zejména u okraje.

5) Přečnívající těsto odkrojte a dno na mnoha místech propíchejte vidličkou – nebudou se na něm tvořit bubliny. Těsto potřete džemem.

6) Zbylé těsto rovněž vyválejte, rádýlkem ho pokrájejte na proužky a z těch utvořte na koláči mřížku.

7) Těsto potřete žloutkem a obvod koláče posypte mandlovými lupínky.

8) Pečte při 180 °C zhruba 25 až 30 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty