Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
špetka soli
300 g hladké mouky
1 lžička citronové kůry
domácí rybízový džem

Postup přípravy

Máslo utřete s prosátým moučkovým cukrem a žloutky našlehanými se solí. Vmíchejte mouku a citronovou kůru. Zpracujte tužší těsto a nechte ho odpočinout přes noc v lednici. Pak jej vyndejte a po 10 minutách rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Vykrajujte kolečka. V polovině koleček vykrájejte i střed. Při 180 °C pečte 5–8 minut. Vychladlá kolečka slepujte džemem a zacukrujte moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?
93hodnocení3

Další videorecepty