×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lilkové závitky
45 minut , Svačina , Velmi snadné , Bezlepkové ,

Lilkové závitky

Co budu potřebovat

2 větší lilky
sůl
olivový olej
200 g baby špenátu
1 stroužek česneku
čerstvě mletý pepř
12 plátků sušených rajčat naložených v oleji
2 mozzarelly
12 větviček rozmarýnu
hrst pinií

Jak na to?

Lilky nakrájejte podélně na plátky silné asi půl centimetru. Rozložte na rovnou plochu, důkladně osolte a nechte deset minut vypotit.
Mezitím v pánvi na lžíci rozehřátého olivového oleje nechte zavadnout špenát. Podlijte ho několika lžícemi vody, vmíchejte podrcený česnek, osolte, opepřete. Přemístěte do cedníku a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Papírovou utěrkou z lilků důkladně odsajte vodu a smažte je z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové lilky odkládejte na papírovou utěrku, která odstraní přebytečný tuk.
Na každý plátek lilku dejte lžíci špenátu, sušené rajče a kousek mozzarelly. Lilky přeložte, každý kousek spojte větvičkou rozmarýnu a zapečte asi pět minut v troubě rozehřáté na 200 °C, mozzarella by měla změknout. Podávejte posypané nasucho opraženými piniovými semínky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Caponata

    Hlavní chod 60 minut
  • Pečené lilky se smetanou a granátovým jablkem

    Hlavní chod 60 minut