×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lilkové závitky

Další recepty a články

Caponata
Caponata
Caponata
Caponata
Pečené lilky se smetanou...
Pečené lilky se...
Pečené lilky se smetanou...
Pečené lilky se smetanou...

Lilkové závitky

Co budete potřebovat

2 větší lilky
sůl
olivový olej
200 g baby špenátu
1 stroužek česneku
čerstvě mletý pepř
12 plátků sušených rajčat naložených v oleji
2 mozzarelly
12 větviček rozmarýnu
hrst pinií

Jak na to?

Lilky nakrájejte podélně na plátky silné asi půl centimetru. Rozložte na rovnou plochu, důkladně osolte a nechte deset minut vypotit.
Mezitím v pánvi na lžíci rozehřátého olivového oleje nechte zavadnout špenát. Podlijte ho několika lžícemi vody, vmíchejte podrcený česnek, osolte, opepřete. Přemístěte do cedníku a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Papírovou utěrkou z lilků důkladně odsajte vodu a smažte je z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové lilky odkládejte na papírovou utěrku, která odstraní přebytečný tuk.
Na každý plátek lilku dejte lžíci špenátu, sušené rajče a kousek mozzarelly. Lilky přeložte, každý kousek spojte větvičkou rozmarýnu a zapečte asi pět minut v troubě rozehřáté na 200 °C, mozzarella by měla změknout. Podávejte posypané nasucho opraženými piniovými semínky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilkové závitky

Svačina Velmi snadné Bezlepkové Vegetariánské Lilek - fialový král Magazín 5/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 větší lilky
sůl
olivový olej
200 g baby špenátu
1 stroužek česneku
čerstvě mletý pepř
12 plátků sušených rajčat naložených v oleji
2 mozzarelly
12 větviček rozmarýnu
hrst pinií

Jak na to?

Lilky nakrájejte podélně na plátky silné asi půl centimetru. Rozložte na rovnou plochu, důkladně osolte a nechte deset minut vypotit.
Mezitím v pánvi na lžíci rozehřátého olivového oleje nechte zavadnout špenát. Podlijte ho několika lžícemi vody, vmíchejte podrcený česnek, osolte, opepřete. Přemístěte do cedníku a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Papírovou utěrkou z lilků důkladně odsajte vodu a smažte je z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové lilky odkládejte na papírovou utěrku, která odstraní přebytečný tuk.
Na každý plátek lilku dejte lžíci špenátu, sušené rajče a kousek mozzarelly. Lilky přeložte, každý kousek spojte větvičkou rozmarýnu a zapečte asi pět minut v troubě rozehřáté na 200 °C, mozzarella by měla změknout. Podávejte posypané nasucho opraženými piniovými semínky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Caponata
Caponata
Caponata
Caponata
Pečené lilky se smetanou...
Pečené lilky se smetanou...
Pečené lilky se smetanou...
Pečené lilky se smetanou...

Inspirujte se podobnými recepty