×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lilkové závitky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Lilkové závitky

Co budete potřebovat

2 větší lilky
sůl
olivový olej
200 g baby špenátu
1 stroužek česneku
čerstvě mletý pepř
12 plátků sušených rajčat naložených v oleji
2 mozzarelly
12 větviček rozmarýnu
hrst pinií

Jak na to?

Lilky nakrájejte podélně na plátky silné asi půl centimetru. Rozložte na rovnou plochu, důkladně osolte a nechte deset minut vypotit.
Mezitím v pánvi na lžíci rozehřátého olivového oleje nechte zavadnout špenát. Podlijte ho několika lžícemi vody, vmíchejte podrcený česnek, osolte, opepřete. Přemístěte do cedníku a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Papírovou utěrkou z lilků důkladně odsajte vodu a smažte je z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové lilky odkládejte na papírovou utěrku, která odstraní přebytečný tuk.
Na každý plátek lilku dejte lžíci špenátu, sušené rajče a kousek mozzarelly. Lilky přeložte, každý kousek spojte větvičkou rozmarýnu a zapečte asi pět minut v troubě rozehřáté na 200 °C, mozzarella by měla změknout. Podávejte posypané nasucho opraženými piniovými semínky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilkové závitky

Svačina Velmi snadné Bezlepkové Vegetariánské Lilek - fialový král , Rozmarýn , Rajče Magazín 5/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 větší lilky
sůl
olivový olej
200 g baby špenátu
1 stroužek česneku
čerstvě mletý pepř
12 plátků sušených rajčat naložených v oleji
2 mozzarelly
12 větviček rozmarýnu
hrst pinií

Jak na to?

Lilky nakrájejte podélně na plátky silné asi půl centimetru. Rozložte na rovnou plochu, důkladně osolte a nechte deset minut vypotit.
Mezitím v pánvi na lžíci rozehřátého olivového oleje nechte zavadnout špenát. Podlijte ho několika lžícemi vody, vmíchejte podrcený česnek, osolte, opepřete. Přemístěte do cedníku a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Papírovou utěrkou z lilků důkladně odsajte vodu a smažte je z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové lilky odkládejte na papírovou utěrku, která odstraní přebytečný tuk.
Na každý plátek lilku dejte lžíci špenátu, sušené rajče a kousek mozzarelly. Lilky přeložte, každý kousek spojte větvičkou rozmarýnu a zapečte asi pět minut v troubě rozehřáté na 200 °C, mozzarella by měla změknout. Podávejte posypané nasucho opraženými piniovými semínky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty