Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Letní gazpacho ze zbytků letního ovoce a zeleniny

Letní gazpacho ze zbytků letního ovoce a zeleniny

Ingredience

2 rajčata
1 červená paprika
1 salátová okurka
200 g jahod
250 g vodního melounu
1 stroužek česneku
1 červená cibule
1 větvička čerstvého tymiánu
5 lžic olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
120 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
1 hrst mladé smetanky lékařské, řebříčku obecného, sedmikrásek

Postup přípravy

1. Do mixéru vložte 2 omytá a pokrájená rajčata a očištěnou a pokrájenou papriku. Z omyté okurky pomocí škrabky vytvořte několik stuh na ozdobu a dejte je stranou. Zbylou okurku přidejte do mixéru k rajčatům a paprice. Pomocí pulzů částečně rozmixujte a přesuňte do velké mísy.
2. Do mixéru vložte 200 g omytých a rozpůlených jahod a 250 g melounu zbaveného pecek. Několik kousků dejte také stranou na ozdobu. Částečně rozmixujte tak, aby zůstala tekutině struktura. Vlijte k rajčatové směsi a promíchejte. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, nadrobno pokrájenou červenou cibuli a lístky tymiánu. Opět společně promíchejte.
3. Nakonec vmíchejte 3 lžíce olivového oleje, lžíci balzamikového octa, 120 ml zeleninového vývaru, sůl a pepř. Zakryté dejte vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny.
4. Ozdobte odloženými kousky jahod, stuhami okurky a jedlými divokými bylinkami. Zakápněte olivovým olejem. Servírujte vychlazené a užijte si společně chuť i krásu pokrmu.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty