Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Lentilkové sušenky

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Lentilkové sušenky

Co budete potřebovat

250 g másla
165 g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
1 žloutek
335 g polohrubé mouky
barevné lentilky k ozdobení (6 lentilek na jednu sušenku, tedy celkem 192 lentilek)

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a cukr ušlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte extrakt a poté i žloutek. Nakonec vsypte mouku a uhněťte těsto.
2. Z těsta lžící odebírejte a z každého kousku mezi dlaněmi vyválejte kulič­ku. Tu pak zploštěte do sušenky.
3. Každou sušenku ozdobte lentilka­mi a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–15 minut.
Tip - Sušenky můžete udělat i jednobarevné – na každou použít šest stejných lentilek. Modré a zelené budou pro kluky a růžové pro holčičky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lentilkové sušenky

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 4 (177)

Co budete potřebovat

250 g másla
165 g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
1 žloutek
335 g polohrubé mouky
barevné lentilky k ozdobení (6 lentilek na jednu sušenku, tedy celkem 192 lentilek)

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a cukr ušlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte extrakt a poté i žloutek. Nakonec vsypte mouku a uhněťte těsto.
2. Z těsta lžící odebírejte a z každého kousku mezi dlaněmi vyválejte kulič­ku. Tu pak zploštěte do sušenky.
3. Každou sušenku ozdobte lentilka­mi a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–15 minut.
Tip - Sušenky můžete udělat i jednobarevné – na každou použít šest stejných lentilek. Modré a zelené budou pro kluky a růžové pro holčičky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty