Lentilkové sušenky
Ingredience
250 g | másla |
165 g | krupicového cukru |
2 | lžičky vanilkového extraktu |
1 | žloutek |
335 g | polohrubé mouky |
barevné lentilky k ozdobení (6 lentilek na jednu sušenku, tedy celkem 192 lentilek) |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a cukr ušlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte extrakt a poté i žloutek. Nakonec vsypte mouku a uhněťte těsto.
2. Z těsta lžící odebírejte a z každého kousku mezi dlaněmi vyválejte kuličku. Tu pak zploštěte do sušenky.
3. Každou sušenku ozdobte lentilkami a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–15 minut.
Tip - Sušenky můžete udělat i jednobarevné – na každou použít šest stejných lentilek. Modré a zelené budou pro kluky a růžové pro holčičky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY