×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lehký bramborový salát

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky...
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Lehký bramborový salát

Co budete potřebovat

1,5 kg salátových brambor
4 vejce
1 lžička hořčičných semínek
3 lžíce jablečného nebo vinného octa
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžička tekutého medu
75 ml olivového oleje
sůl a pepř
1 hrnek nasekané petrželky
3 lžíce nasekaného kopru
3 lžíce nasekané pažitky

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce. Vejce zalijte vroucí vodou a na mírném ohni je vařte 7 minut. Ihned je zalijte ledovou vodou. Oloupejte je a nechte zatím stranou.
V pánvičce opečte hořčičná semínka, stačí minutu, aby začala praskat. Ve velké míse prošlehejte ocet, hořčici, med a olej. Osolte a opepřete. Odeberte tři lžíce směsi, budete ji potřebovat na pokapání hotového salátu.
Uvařené brambory rozpulte, vhoďte je do zálivky, zasypte petrželkou, koprem a promíchejte. Salát rozdělte na talíře, přidejte rozpůlená vejce, posypte pažitkou, hořčičnými semínky a pokapejte zbývající zálivkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lehký bramborový salát

Příloha Snadné Vánoce Vaření Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1,5 kg salátových brambor
4 vejce
1 lžička hořčičných semínek
3 lžíce jablečného nebo vinného octa
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžička tekutého medu
75 ml olivového oleje
sůl a pepř
1 hrnek nasekané petrželky
3 lžíce nasekaného kopru
3 lžíce nasekané pažitky

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce. Vejce zalijte vroucí vodou a na mírném ohni je vařte 7 minut. Ihned je zalijte ledovou vodou. Oloupejte je a nechte zatím stranou.
V pánvičce opečte hořčičná semínka, stačí minutu, aby začala praskat. Ve velké míse prošlehejte ocet, hořčici, med a olej. Osolte a opepřete. Odeberte tři lžíce směsi, budete ji potřebovat na pokapání hotového salátu.
Uvařené brambory rozpulte, vhoďte je do zálivky, zasypte petrželkou, koprem a promíchejte. Salát rozdělte na talíře, přidejte rozpůlená vejce, posypte pažitkou, hořčičnými semínky a pokapejte zbývající zálivkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty