Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Lasagne

Náročné Hlavní chod Magazín 2/2012
Náročné Hlavní chod Magazín 2/2012

Ingredience

3 lžíce olivového oleje
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule, nasekaná najemno
1 mrkev, nakrájená na malé kousky
3 stroužky česneku, drcené
140 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 kg směsi mletého masa
200 ml mléka
3x 400g konzerva sekaných rajčat
2 bobkové listy
1 větvička čerstvého rozmarýnu
2 větvičky čerstvého tymiánu
2 lžičky sušeného oregana
2 kostky hovězího bujonu
500 ml červeného vína
400 g lasagní
100 g strouhaného parmazánu
sůl a pepř
Na bešamel:
1,5 l mléka
1 cibule, oloupaná a nakrájená na vetší kusy
3 bobkové listy
100 g másla
100 g hladké mouky
špetka muškátového oříšku

Postup přípravy

1. Než začnu s masem, přivedu k varu mléko s cibulí a bobkovým listem a nechám asi
hodinu stát, aby mléko vstřebalo vůni z koření a cibule. Pak dám do větší pánve olej, řapíkatý celer, cibuli, mrkev, česnek a slaninu a vše smažím, až zelenina změkne, ale nezhnědne. Přidám mleté maso, vařečkou ho rozmíchám na drobné kousky, lehce ho osmažím, přidám mléko a rajčata a vše promíchám. Nakonec přidám bylinky, bujon, víno a přivedu k varu. Zakryju, stáhnu plamen a za občasného míchání hodinu vařím. Pak vařím další půl až hodinu bez pokličky, až je maso křehké a omáčka vláčná. Osolím a opepřím.
2. Dodělám si bešamel. Mléko přecedím do mísy. V hrnci, ve kterém bylo mléko, rozpustím na mírném ohni máslo. Pak ho za stálého míchání zasypu moukou a nechám asi minutu zasmahnout na hodně světlou jíšku.
3. Do ještě horké jíšky pomalu přilévám mléko a intenzivně přitom vše míchám. Kaše bude nejdřív hodně hustá, ale nakonec by měla mít konzistenci husté omáčky. Nechám bešamel chvilku povařit, nakonec ho osolím, opepřím a přidám nastrouhaný muškátový oříšek.
4. Troubu rozehřeju na 180 °C. Na dno zapékací mísy o objemu 3,5 litru rozprostřu lžíci masové směsi, zakryju vrstvou lasagní a čtvrtinou bešamelu. Na bešamel navrstvím třetinu masové směsi a zasypu ji částí parmazánu. Pak opakuju vrstvy – pláty lasagní, bešamel, masová směs, parmazán – vše ještě dvakrát. Úplně navrch dám ještě vrstvu lasagní, zbytek bešamelu a parmazánu. Lasagne peču hodinu, až jsou krásně zlatavé a na povrchu křupavé.
Tip - Na lasagne je při stolování dobré přinést na stůl kysanou smetanu. Ta dokáže jejich skvělou chuť ještě povznést a ozvláštnit.

Pomohl vám recept?
128hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png