×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lasagne

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Lasagne

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule, nasekaná najemno
1 mrkev, nakrájená na malé kousky
3 stroužky česneku, drcené
140 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 kg směsi mletého masa
200 ml mléka
3x 400g konzerva sekaných rajčat
2 bobkové listy
1 větvička čerstvého rozmarýnu
2 větvičky čerstvého tymiánu
2 lžičky sušeného oregana
2 kostky hovězího bujonu
500 ml červeného vína
400 g lasagní
100 g strouhaného parmazánu
sůl a pepř
Na bešamel:
1,5 l mléka
1 cibule, oloupaná a nakrájená na vetší kusy
3 bobkové listy
100 g másla
100 g hladké mouky
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

1. Než začnu s masem, přivedu k varu mléko s cibulí a bobkovým listem a nechám asi
hodinu stát, aby mléko vstřebalo vůni z koření a cibule. Pak dám do větší pánve olej, řapíkatý celer, cibuli, mrkev, česnek a slaninu a vše smažím, až zelenina změkne, ale nezhnědne. Přidám mleté maso, vařečkou ho rozmíchám na drobné kousky, lehce ho osmažím, přidám mléko a rajčata a vše promíchám. Nakonec přidám bylinky, bujon, víno a přivedu k varu. Zakryju, stáhnu plamen a za občasného míchání hodinu vařím. Pak vařím další půl až hodinu bez pokličky, až je maso křehké a omáčka vláčná. Osolím a opepřím.
2. Dodělám si bešamel. Mléko přecedím do mísy. V hrnci, ve kterém bylo mléko, rozpustím na mírném ohni máslo. Pak ho za stálého míchání zasypu moukou a nechám asi minutu zasmahnout na hodně světlou jíšku.
3. Do ještě horké jíšky pomalu přilévám mléko a intenzivně přitom vše míchám. Kaše bude nejdřív hodně hustá, ale nakonec by měla mít konzistenci husté omáčky. Nechám bešamel chvilku povařit, nakonec ho osolím, opepřím a přidám nastrouhaný muškátový oříšek.
4. Troubu rozehřeju na 180 °C. Na dno zapékací mísy o objemu 3,5 litru rozprostřu lžíci masové směsi, zakryju vrstvou lasagní a čtvrtinou bešamelu. Na bešamel navrstvím třetinu masové směsi a zasypu ji částí parmazánu. Pak opakuju vrstvy – pláty lasagní, bešamel, masová směs, parmazán – vše ještě dvakrát. Úplně navrch dám ještě vrstvu lasagní, zbytek bešamelu a parmazánu. Lasagne peču hodinu, až jsou krásně zlatavé a na povrchu křupavé.
Tip - Na lasagne je při stolování dobré přinést na stůl kysanou smetanu. Ta dokáže jejich skvělou chuť ještě povznést a ozvláštnit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lasagne

Hlavní chod Náročné Italská Bešamel , Oregano , Rozmarýn , Tymián , Rajče Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 4 (74)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule, nasekaná najemno
1 mrkev, nakrájená na malé kousky
3 stroužky česneku, drcené
140 g slaniny, nakrájené na kostičky
1 kg směsi mletého masa
200 ml mléka
3x 400g konzerva sekaných rajčat
2 bobkové listy
1 větvička čerstvého rozmarýnu
2 větvičky čerstvého tymiánu
2 lžičky sušeného oregana
2 kostky hovězího bujonu
500 ml červeného vína
400 g lasagní
100 g strouhaného parmazánu
sůl a pepř
Na bešamel:
1,5 l mléka
1 cibule, oloupaná a nakrájená na vetší kusy
3 bobkové listy
100 g másla
100 g hladké mouky
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

1. Než začnu s masem, přivedu k varu mléko s cibulí a bobkovým listem a nechám asi
hodinu stát, aby mléko vstřebalo vůni z koření a cibule. Pak dám do větší pánve olej, řapíkatý celer, cibuli, mrkev, česnek a slaninu a vše smažím, až zelenina změkne, ale nezhnědne. Přidám mleté maso, vařečkou ho rozmíchám na drobné kousky, lehce ho osmažím, přidám mléko a rajčata a vše promíchám. Nakonec přidám bylinky, bujon, víno a přivedu k varu. Zakryju, stáhnu plamen a za občasného míchání hodinu vařím. Pak vařím další půl až hodinu bez pokličky, až je maso křehké a omáčka vláčná. Osolím a opepřím.
2. Dodělám si bešamel. Mléko přecedím do mísy. V hrnci, ve kterém bylo mléko, rozpustím na mírném ohni máslo. Pak ho za stálého míchání zasypu moukou a nechám asi minutu zasmahnout na hodně světlou jíšku.
3. Do ještě horké jíšky pomalu přilévám mléko a intenzivně přitom vše míchám. Kaše bude nejdřív hodně hustá, ale nakonec by měla mít konzistenci husté omáčky. Nechám bešamel chvilku povařit, nakonec ho osolím, opepřím a přidám nastrouhaný muškátový oříšek.
4. Troubu rozehřeju na 180 °C. Na dno zapékací mísy o objemu 3,5 litru rozprostřu lžíci masové směsi, zakryju vrstvou lasagní a čtvrtinou bešamelu. Na bešamel navrstvím třetinu masové směsi a zasypu ji částí parmazánu. Pak opakuju vrstvy – pláty lasagní, bešamel, masová směs, parmazán – vše ještě dvakrát. Úplně navrch dám ještě vrstvu lasagní, zbytek bešamelu a parmazánu. Lasagne peču hodinu, až jsou krásně zlatavé a na povrchu křupavé.
Tip - Na lasagne je při stolování dobré přinést na stůl kysanou smetanu. Ta dokáže jejich skvělou chuť ještě povznést a ozvláštnit.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty