Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLanýže s koňakem
Albert logoAlbert logo
  • Lanýže s koňakem

Lanýže s koňakem

Lanýže s koňakem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
24 porcí
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Smetana ke šlehání 190 g
  • Med 1 plž
  • Čokoláda hořká 540 g
  • Koňak
  • Kakao holandské
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Smetana ke šlehání 190 g
  • Med 1 plž
  • Čokoláda hořká 540 g
  • Koňak
  • Kakao holandské

Příprava

1
Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte vydlabanou dřeň z vanilkového lusku a zahřívejte na středním plameni. Jakmile začne smetana probublávat, sejměte z plotny a ještě chvíli míchejte.
2
Po mírném zchladnutí přidejte med a promíchejte, aby se rozpustil. Poté směs nalijte na 60–70% čokoládu nalámanou v míse, promíchávejte, aby se zcela rozpustila, dochuťte koňakem a nechte chladnout.
3
Poté z hmoty lžící odebírejte a prsty namočenými do ledové vody tvarujte lanýže. Dávejte je na pečicí papír, alobal, popřípadě plech nebo tác, který se vám vejde do mrazáku. Tam nechte lanýže alespoň 5 hodin.
4
Zbývající čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. (Neměla by být moc horká.) Poté v ní obalujte lanýže.
5
Pro dobrý efekt je možné v této fázi lanýž poválet po sítku či struhadle, aby se přiblížil tvaru skutečných lanýžů. Nakonec je obalte v kakau a dejte do lednice.
1
Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte vydlabanou dřeň z vanilkového lusku a zahřívejte na středním plameni. Jakmile začne smetana probublávat, sejměte z plotny a ještě chvíli míchejte.
2
Po mírném zchladnutí přidejte med a promíchejte, aby se rozpustil. Poté směs nalijte na 60–70% čokoládu nalámanou v míse, promíchávejte, aby se zcela rozpustila, dochuťte koňakem a nechte chladnout.
3
Poté z hmoty lžící odebírejte a prsty namočenými do ledové vody tvarujte lanýže. Dávejte je na pečicí papír, alobal, popřípadě plech nebo tác, který se vám vejde do mrazáku. Tam nechte lanýže alespoň 5 hodin.
4
Zbývající čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. (Neměla by být moc horká.) Poté v ní obalujte lanýže.
5
Pro dobrý efekt je možné v této fázi lanýž poválet po sítku či struhadle, aby se přiblížil tvaru skutečných lanýžů. Nakonec je obalte v kakau a dejte do lednice.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Lanýže skladujte vždy v plastové dóze s dobře těsnícím víkem, aby nepřejímaly pachy z lednice. Před podáváním je nechte povolit při pokojové teplotě.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.