×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lanýže s koňakem

Další recepty a články

Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové...
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky

Lanýže s koňakem

Co budete potřebovat

190 g smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
1 lžíce medu
340 g 60–70% čokolády
koňak
200 g 50% čokolády
holandské kakao

Jak na to?

Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte vydlabanou dřeň z vanilkového lusku a zahřívejte na středním plameni. Jakmile začne smetana probublávat, sejměte z plotny a ještě chvíli míchejte. Po mírném zchladnutí přidejte med a promíchejte, aby se rozpustil. Poté směs nalijte na 60–70% čokoládu nalámanou v míse, promíchávejte, aby se zcela rozpustila, dochuťte koňakem a nechte chladnout. Poté z hmoty lžící odebírejte a prsty namočenými do ledové vody tvarujte lanýže. Dávejte je na pečicí papír, alobal, popřípadě plech nebo tác, který se vám vejde do mrazáku. Tam nechte lanýže alespoň 5 hodin. Zbývající čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. (Neměla by být moc horká.) Poté v ní obalujte lanýže. Pro dobrý efekt je možné v této fázi lanýž poválet po sítku či struhadle, aby se přiblížil tvaru skutečných lanýžů. Nakonec je obalte v kakau a dejte do lednice.
Tip - Lanýže skladujte vždy v plastové dóze s dobře těsnícím víkem, aby nepřejímaly pachy z lednice. Před podáváním je nechte povolit při pokojové teplotě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lanýže s koňakem

Dezert Snadné Česká Cukroví Vánoční cukroví II Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

190 g smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
1 lžíce medu
340 g 60–70% čokolády
koňak
200 g 50% čokolády
holandské kakao

Jak na to?

Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte vydlabanou dřeň z vanilkového lusku a zahřívejte na středním plameni. Jakmile začne smetana probublávat, sejměte z plotny a ještě chvíli míchejte. Po mírném zchladnutí přidejte med a promíchejte, aby se rozpustil. Poté směs nalijte na 60–70% čokoládu nalámanou v míse, promíchávejte, aby se zcela rozpustila, dochuťte koňakem a nechte chladnout. Poté z hmoty lžící odebírejte a prsty namočenými do ledové vody tvarujte lanýže. Dávejte je na pečicí papír, alobal, popřípadě plech nebo tác, který se vám vejde do mrazáku. Tam nechte lanýže alespoň 5 hodin. Zbývající čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. (Neměla by být moc horká.) Poté v ní obalujte lanýže. Pro dobrý efekt je možné v této fázi lanýž poválet po sítku či struhadle, aby se přiblížil tvaru skutečných lanýžů. Nakonec je obalte v kakau a dejte do lednice.
Tip - Lanýže skladujte vždy v plastové dóze s dobře těsnícím víkem, aby nepřejímaly pachy z lednice. Před podáváním je nechte povolit při pokojové teplotě.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky
Žloutkové piškotky

Inspirujte se podobnými recepty