Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Maso:
500 g kuřecích prsou
1 limeta
3–4 větší stroužky česneku
1 lžíce rozdrceného čerstvého zázvoru
1 lžíce koření tandoori masala
½ lžičky mletého římského kmínu
1 bílý jogurt
Omáčka:
2 středně velké cibule
3–4 větší stroužky česneku
1 lžíce rozdrceného čerstvého zázvoru
1 lžíce indického kari
1 lžička kurkumy
½ lžičky mletého římského kmínu
¼ lžičky mletého chilli
rajčata
1 plechovka krájených rajčat
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
100 ml smetany (31 %)
sůl
třtinový cukr
Rýže:
400 g rýže basmati ABio
sůl
1 lžička kurkumy
špetka chilli
250 g mraženého hrášku
čerstvý koriandr

Postup přípravy

Začněte přípravou marinády na maso. Maso opláchněte, osušte, vydatně zakápněte limetkou a nechte odležet. V hmoždíři rozdrťte česnek a zázvor, přidejte koření tandoori masala, mletý římský kmín a promíchejte.
Do větší mísy dejte jogurt, vmíchejte pastu z nadrceného koření a maso nakrájené na větší kousky. Naložené maso nechte odležet v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
Maso rozložte do pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
Na omáčku oloupejte cibule a nakrájejte je nadrobno. V hmoždíři rozdrťte česnek a zázvor, přidejte indické kari, kurkumu, mletý římský kmín, chilli a promíchejte.
Čerstvá rajčata spařte horkou vodou, zbavte slupky a nakrájejte na kousky. 
Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Nejprve osmažte cibuli dozlatova, přidejte dobře promíchanou směs koření z hmoždíře a krátce promíchejte s cibulí. Poté přidejte čerstvá rajčata i ty z plechovky včetně omáčky. Promíchejte a povařte asi 10 minut.
Vlijte smetanu, promíchejte a krátce provařte na mírném ohni. Dochuťte solí a trochou cukru. Do omáčky dejte upečené maso.
Rýži properte pod tekoucí vodou a uvařte se špetkou soli. Na pánvi rozehřejte olej, asi 20 sekund nechte zpěnit koření. Přidejte rýži a povolený hrášek a promíchejte. Rýži podávejte s opečeným masem v omáčce a s čerstvým koriandrem.

Pomohl vám recept?
71hodnocení4

Další videorecepty