×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí tikka masala

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Kuřecí tikka masala

Co budete potřebovat

Maso:
500 g kuřecích prsou
1 limeta
3–4 větší stroužky česneku
1 lžíce rozdrceného čerstvého zázvoru
1 lžíce koření tandoori masala
½ lžičky mletého římského kmínu
1 bílý jogurt
Omáčka:
2 středně velké cibule
3–4 větší stroužky česneku
1 lžíce rozdrceného čerstvého zázvoru
1 lžíce indického kari
1 lžička kurkumy
½ lžičky mletého římského kmínu
¼ lžičky mletého chilli
rajčata
1 plechovka krájených rajčat
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
100 ml smetany (31 %)
sůl
třtinový cukr
Rýže:
400 g rýže basmati ABio
sůl
1 lžička kurkumy
špetka chilli
250 g mraženého hrášku
čerstvý koriandr

Jak na to?

Začněte přípravou marinády na maso. Maso opláchněte, osušte, vydatně zakápněte limetkou a nechte odležet. V hmoždíři rozdrťte česnek a zázvor, přidejte koření tandoori masala, mletý římský kmín a promíchejte.
Do větší mísy dejte jogurt, vmíchejte pastu z nadrceného koření a maso nakrájené na větší kousky. Naložené maso nechte odležet v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
Maso rozložte do pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
Na omáčku oloupejte cibule a nakrájejte je nadrobno. V hmoždíři rozdrťte česnek a zázvor, přidejte indické kari, kurkumu, mletý římský kmín, chilli a promíchejte.
Čerstvá rajčata spařte horkou vodou, zbavte slupky a nakrájejte na kousky. 
Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Nejprve osmažte cibuli dozlatova, přidejte dobře promíchanou směs koření z hmoždíře a krátce promíchejte s cibulí. Poté přidejte čerstvá rajčata i ty z plechovky včetně omáčky. Promíchejte a povařte asi 10 minut.
Vlijte smetanu, promíchejte a krátce provařte na mírném ohni. Dochuťte solí a trochou cukru. Do omáčky dejte upečené maso.
Rýži properte pod tekoucí vodou a uvařte se špetkou soli. Na pánvi rozehřejte olej, asi 20 sekund nechte zpěnit koření. Přidejte rýži a povolený hrášek a promíchejte. Rýži podávejte s opečeným masem v omáčce a s čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí tikka masala

Hlavní chod Snadné Orientální Bezlepkové Indická kuchyně , Rajče , Chilli paprička Magazín 5/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (18)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

Maso:
500 g kuřecích prsou
1 limeta
3–4 větší stroužky česneku
1 lžíce rozdrceného čerstvého zázvoru
1 lžíce koření tandoori masala
½ lžičky mletého římského kmínu
1 bílý jogurt
Omáčka:
2 středně velké cibule
3–4 větší stroužky česneku
1 lžíce rozdrceného čerstvého zázvoru
1 lžíce indického kari
1 lžička kurkumy
½ lžičky mletého římského kmínu
¼ lžičky mletého chilli
rajčata
1 plechovka krájených rajčat
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
100 ml smetany (31 %)
sůl
třtinový cukr
Rýže:
400 g rýže basmati ABio
sůl
1 lžička kurkumy
špetka chilli
250 g mraženého hrášku
čerstvý koriandr

Jak na to?

Začněte přípravou marinády na maso. Maso opláchněte, osušte, vydatně zakápněte limetkou a nechte odležet. V hmoždíři rozdrťte česnek a zázvor, přidejte koření tandoori masala, mletý římský kmín a promíchejte.
Do větší mísy dejte jogurt, vmíchejte pastu z nadrceného koření a maso nakrájené na větší kousky. Naložené maso nechte odležet v lednici několik hodin, ideálně přes noc.
Maso rozložte do pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
Na omáčku oloupejte cibule a nakrájejte je nadrobno. V hmoždíři rozdrťte česnek a zázvor, přidejte indické kari, kurkumu, mletý římský kmín, chilli a promíchejte.
Čerstvá rajčata spařte horkou vodou, zbavte slupky a nakrájejte na kousky. 
Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Nejprve osmažte cibuli dozlatova, přidejte dobře promíchanou směs koření z hmoždíře a krátce promíchejte s cibulí. Poté přidejte čerstvá rajčata i ty z plechovky včetně omáčky. Promíchejte a povařte asi 10 minut.
Vlijte smetanu, promíchejte a krátce provařte na mírném ohni. Dochuťte solí a trochou cukru. Do omáčky dejte upečené maso.
Rýži properte pod tekoucí vodou a uvařte se špetkou soli. Na pánvi rozehřejte olej, asi 20 sekund nechte zpěnit koření. Přidejte rýži a povolený hrášek a promíchejte. Rýži podávejte s opečeným masem v omáčce a s čerstvým koriandrem.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.