
Kuřecí řízečky s dýňovojablečnou omáčkou
Ingredience
800 g | kuřecího prsního a stehenního mixu |
sůl | |
pepř | |
120 g | hladké mouky |
120 g | strouhanky |
100 g | parmazánu |
1 | lžička sušeného česneku |
1 | lžíce koření italské bylinky |
2 | vejce |
2 | lžíce vody |
250 ml | slunečnicového oleje |
250 g | jablek |
250 g | dýně Hokkaidó |
3 | lžíce medu |
25 g | másla |
1 | špetka sušeného zázvoru |
1 | citron |
Postup přípravy
Postup:
1. Kuře očistěte, pokrájejte na malé řízečky. Osolte a opepřete.
2. Připravte si tři misky. Do první nasypte mouku, do druhé strouhanku s nastrouhaným parmazánem, sušeným česnekem a bylinkami a ve třetí rozmíchejte vejce se dvěma lžícemi vody.
3. Kuřecí kousky postupně obalujte v mouce, vejcích a nakonec ve strouhankové směsi.
4. Rozehřejte olej a kuře pomalu smažte 3 minuty z každé strany.
5. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte. Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a pokrájejte ji na malé kousky. Dýni dejte dusit s trochou vody a špetkou soli do kastrůlku. Jakmile je téměř měkká, přidejte jablka, med, máslo a zázvor. Pomalu duste ještě dalších 5 minut.
6. Nakonec dýni s jablky rozmixujte a dochuťte dvěma lžícemi citronové šťávy.
TIP : dopřejte si dýni nejen na podzim
dýně hokkaido - přirozený zdroj vlákniny