Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí řízečky s dýňovojablečnou omáčkou

Kuřecí řízečky s dýňovojablečnou omáčkou

Ingredience

800 g kuřecího prsního a stehenního mixu
sůl
pepř
120 g hladké mouky
120 g strouhanky
100 g parmazánu
1 lžička sušeného česneku
1 lžíce koření italské bylinky
2 vejce
2 lžíce vody
250 ml slunečnicového oleje
250 g jablek
250 g dýně Hokkaidó
3 lžíce medu
25 g másla
1 špetka sušeného zázvoru
1 citron

Postup přípravy

Postup:
1. Kuře očistěte, pokrájejte na malé řízečky. Osolte a opepřete.
2. Připravte si tři misky. Do první nasypte mouku, do druhé strouhanku s nastrouhaným parmazánem, sušeným česnekem a bylinkami a ve třetí rozmíchejte vejce se dvěma lžícemi vody.
3. Kuřecí kousky postupně obalujte v mouce, vejcích a nakonec ve strouhankové směsi.
4. Rozehřejte olej a kuře pomalu smažte 3 minuty z každé strany.
5. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte. Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a pokrájejte ji na malé kousky. Dýni dejte dusit s trochou vody a špetkou soli do kastrůlku. Jakmile je téměř měkká, přidejte jablka, med, máslo a zázvor. Pomalu duste ještě dalších 5 minut.
6. Nakonec dýni s jablky rozmixujte a dochuťte dvěma lžícemi citronové šťávy.

TIP : dopřejte si dýni nejen na podzim
dýně hokkaido - přirozený zdroj vlákniny

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty